Головна Новини Здоров'я наше тіло Сомнолог дала рекомендації для поліпшення якості сну
commentss НОВИНИ Всі новини

Сомнолог дала рекомендації для поліпшення якості сну

Сон – це невід'ємна частина нашого життя

28 липня 2020, 01:55
Поділіться публікацією:

Хороший і якісний сон дуже важливий для нашого організму, адже він допомагає відновити сили і покращує самопочуття. Сомнолог Софія Черкасова виданню Defense News розповіла, як можна поліпшити якість сну.

Сомнолог дала рекомендації для поліпшення якості сну

На думку експерта, потрібно обов'язково звертати увагу на матрац, на якому ви спите. Бажано вибирати матрац з ортопедичними властивостями, який буде правильно розподіляти тиск і не провалюватися під вагою тіла. Також потрібно дуже ретельно підходити до вибору постільної білизни.

"Важливо, щоб білизна дихала, щоб вона здійснювала теплообмін і вбирала вологу. Під ці критерії потрапляє величезна кількість матеріалів, в тому числі змішаних. Наприклад, дуже поширені бавовна, льон, бамбукова білизна. Шовкова білизна — найдорожча і найкорисніша, але хтось її суб'єктивно не любить, оскільки вона слизька", — радить Черкасова.

Також сомнолог рекомендує відмовитися від подушок з ватяними наповнювачами, так як цей матеріал не гігієнічний. Найкращий варіант тут, на думку експерта, це подушка середньої висоти — від 8 до 14 сантиметрів. На такій подушці найменше згинається шия і не викривляється вісь хребта.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому сімейним парам рекомендують спати окремо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини