Рубрики
МЕНЮ
Slava Kot
Японія вже багато років залишається однією з країн із найбільшою кількістю довгожителів. Багато дослідників пов’язують це не лише з генетикою чи способом життя, а й із традиційною кухнею. Один із головних її секретів – це місо-паста. Цей продукт японці додають майже до кожної страви.
Місо-паста. Фото з відкритих джерел
Місо-паста — це продукт, отриманий шляхом ферментації сої, солі та зернових культур за допомогою закваски коджі, що містить грибки Aspergillus oryzae. Процес виготовлення триває кілька місяців, під час яких суміш дозріває у керамічних або дерев’яних бочках. Саме завдяки тривалій ферментації паста набуває насиченого аромату й характерного смаку умамі, що робить її популярною основою для багатьох страв.
Джерело пробіотиків
Місо багате на пробіотики, які підтримують здорову мікрофлору кишечника, зміцнюють імунітет і покращують травлення. Це робить пасту подібною за користю до наших традиційних ферментованих овочів, наприклад квашеної капусти.
Повноцінний білок і клітковина
Соєва основа пасти забезпечує організм білком високої якості, а клітковина сприяє тривалому відчуттю ситості й покращує роботу травного тракту.
Антиоксиданти для захисту організму
Місо містить антиоксиданти, що борються зі шкідливими вільними радикалами, які прискорюють старіння та спричиняють оксидативний стрес.
Користь для серця
Регулярне вживання місо допомагає знизити рівень "поганого" холестерину, регулювати рівень глюкози в крові та підтримувати здоров’я серцево-судинної системи.
Захист від онкологічних захворювань
Дослідження показують, що місо-паста, особливо та, що ферментувалася понад 180 днів, здатна знизити ризик розвитку раку печінки та молочної залози на 50%. Також місо зменшує ймовірність раку легенів і шлунка.
У кулінарії місо-пасту використовують, як універсальний продукт. Її додають у супи, заправки до салатів, маринади для м’яса або тофу, соуси та овочеві страви. Цей продукт особливо цінують вегани та вегетаріанці, адже він збагачує смак страв і замінює тваринні білки.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, у чому секрет стрункості та довголіття японців.
Також "Коментарі" писали про п'ять принципів довголіття, які варто перейняти у японців.
Новини