Головна Новини Здоров'я наше тіло Що викликає напади мігрені: невролог назвала головні причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Що викликає напади мігрені: невролог назвала головні причини

Лікар-невролог Рахнянська Анастасія назвала головних провокаторів появи мігрені та наголосила, як з ними боротися

19 березня 2022, 19:40
Поділіться публікацією:

Мігрень – поширена проблема, яка проявляється сильними головними болями, які призводять до непрацездатності. На своїй сторінці в Instagram Рахнянська Анастасія розповіла, які фактори її спричиняють і як можна з ними впоратися?

Що викликає напади мігрені: невролог назвала головні причини

Чому виникає мігрень (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що спровокувати мігрень можуть різні причини, але основними є: зміна погодних умов, куріння, постійний стрес, низька фізична активність, менструація, порушення режиму харчування (часте вживання кави, алкоголю, штучних підсолоджувачів). Також викликати напади головного болю можуть світлові подразники, різкі запахи, депресія та проблеми зі сном.

Щоб краще зрозуміти, що є причиною мігрені, лікар рекомендується вести щоденник, в якому потрібно відзначати дату і час нападу, що могло цьому сприяти, симптоми і які ліки ви приймаєте, щоб угамувати біль.

Для полегшення стану невропатолог рекомендує приймати магній, вітамін В2, коензим Q10, тому що вони показали невелику ефективність для запобігання мігрені. Крім симптоматичного лікування допомогти при мігрені може й акупунктура (голкотерапія), але її слід розглянути у випадках неефективності профілактичного медикаментозного лікування.

Також зменшити частоту та тяжкість хронічної мігрені можна за допомогою йоги.

Нагадаємо, що мігрень може виникнути раптово і цим перешкодити людині нормально функціонувати. Щоб уникнути такої проблеми, лікар-дієтолог Ванесса Різетто радить щодня вживати одну приправу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські вчені з'ясували, скільки чашок кави на день можуть довести до мігрені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини