Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яка пряність допомагає впоратися з мігренню
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка пряність допомагає впоратися з мігренню

Лікар-дієтолог Ванесса Різетто розповіла, яку приправу слід додати у свій раціон, якщо ви страждаєте на мігрень

5 серпня 2021, 14:40
Поділіться публікацією:

Мігрень — один з найбільш відомих і частих різновидів головного болю. Виникнути вона може раптово і тим самим перешкодити людині нормально функціонувати. Щоб уникнути цієї проблеми, лікар-дієтолог Ванесса Різетто радить щодня вживати одну приправу.

Яка пряність допомагає впоратися з мігренню

Що допомагає від мігрені. Фото: Depositphotos / fortyforks

Фахівець розповіла, що при проблемах із мігренню потрібно збагатити страви куркумою — індійською пряністю, яка не тільки покращує смак, але й позитивно впливає на весь організм. Всього три чайні ложки куркуми можуть стати ідеальним засобом проти головного болю. Вся справа в куркуміні, яким багата ця приправа, адже вказана речовина має протизапальний ефект.

А у поєднанні з омега-3 ненасиченими кислотами куркума здатна пригнічувати вироблення фактора некрозу пухлини (ФНП), що викликає запалення нервової тканини й біль.

До слова, в куркумі багато вітамінів С, Е, К, а також магнію, цинку, калію, заліза, марганцю, фосфору та інші елементів, які підтримують нормальну роботу організму. Крім того, що спеція допомагає впоратися з мігренню, вона покращує здоров'я серцево-судинної системи, травлення і зміцнює імунітет.

Нагадаємо, що багато людей скаржаться на напади мігрені, основним виявом якої є сильний головний біль. Причини захворювання можуть бути різними, але експерти з'ясували, що важливу роль у цьому відіграє харчування. Дефіцит деяких мікроелементів може викликати проблеми із самопочуттям.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Університету медичних наук Аризони (США) визначили новий ефективний спосіб боротьби з мігренню. У чому він полягає, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини