Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Дефіцит яких речовин в організмі викликає мігрень
commentss НОВИНИ Всі новини

Дефіцит яких речовин в організмі викликає мігрень

Дефіцит цих елементів погано позначається на організмі

15 березня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Багато людей скаржаться на напади мігрені, основним проявом якої є сильний головний біль. Причини захворювання можуть бути різні, але експерти з'ясували, що важливу роль у цьому відіграє харчування.

Дефіцит яких речовин в організмі викликає мігрень

Чому виникає головний біль / фото: Depositphotos

Фахівці відзначили, що дефіцит деяких мікроелементів може викликати проблеми із самопочуттям, зокрема мігрень. Що це за елементи?

Вітамін D

"Сонячний" вітамін дуже важливий для багатьох систем організму, особливо в зимовий період. Його дефіцит може призвести до зниження імунітету, болі в суглобах, головного болю та інших проблем. Щоб цього не сталося потрібно збагачувати організм морепродуктами, бобовими, молочними продуктами. А ще краще пропити вітамін D у вигляді добавок.

Магній

Це елемент відповідає за численні важливі функції в нашому організмі. Від його нестачі може залежати тяжкість і число нападів мігрені. Статистика показує, що близько 80% людей при звичайному раціоні відчувають дефіцит магнію. Щоб відновити його запаси, вживайте зелені яблука, горіхи, насіння, солодкий перець.

Вітамін B12 і фолієва кислота

При нестачі цих мікроелементів людина стає більш дратівливою, депресивною і частіше піддається стресам. А при таких обставинах мігрені будуть виникати часто. Запобігти дефіциту цих речовин можна, якщо включити у своє меню яйця, шпинат, броколі, гарбуз, моркву.

Залізо і мідь

Дефіцит цих речовин веде до гіпотонії, анемії та мігрені. Для запобігання цих проблем потрібно звернути увагу на продукти, які багаті міддю і залізом: печінка, квасоля, горіхи, зелень і салатне листя.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не варто зловживати вітаміном C.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Виктория

16 березня 2021, 09:29

Натуральные препараты для очистки и укрепления сосудов заказывай в магазине https://dnsp.com.ua/. Быстрый ответ 067 314 86 95 viber.


Новини