Головна Новини Здоров'я наше тіло Що відбувається з організмом, коли ви пропускаєте сніданок
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається з організмом, коли ви пропускаєте сніданок

Експерти розповіли, якими серйозними наслідками для здоров'я може обернутися відмова від сніданку

23 червня 2021, 08:20
Поділіться публікацією:

Сніданок — найважливіший прийом їжі, який насичує організм вітамінами, мінералами й відновлює енергетичний запас. А ще ранковий прийом їжі допомагає нормалізувати травлення, рівень глюкози в крові й роботу серцево-судинної системи. Саме тому, регулярна відмова від нього може серйозно "підірвати" здоров'я. Що станеться з організмом, якщо ви будете відмовлятися від ранкової трапези?

Що відбувається з організмом, коли ви пропускаєте сніданок

до яких наслідків призводить пропуск сніданку (фото з відкритих джерел)

Збільшується ризик розвитку діабету другого типу

Дослідники з'ясували, що у жінок на 20% підвищується ризик розвитку цукрового діабету другого типу. Річ у тому, що відмова від сніданку порушує резистентність до інсуліну, а це, своєю чергою, призводить до переддіабетного стану.

Швидше набирається зайва вага

Вчені виявили зв'язок між регулярною відмовою від сніданку і набором зайвої ваги. Чим рідше ви їсте, тим більше голодними сідайте за стіл — в результаті з'їдаєте набагато більше, ніж потрібно насправді.

Сповільнюється метаболізм

Нерегулярний прийом їжі негативно позначається на обміні речовин, він сповільнюється, щоб заощадити енергію, якою ви вже запаслися. Кожен раз пропуск сніданку сприймається організмом як прикмета голодних часів і він переходить на енергоощадний режим. І кожну отриману калорію не переводить не в енергію, а запасає у вигляді жиру.

Знижуються когнітивні здібності

Відмова від сніданку погіршує і роботу мозку, в результаті увага розсіюється, а концентрація уваги — падає. Глюкоза — головне паливо мозку, а пропущений сніданок безумовно знижує її рівень в крові.

Підвищується рівень кортизолу

Кортизол — гормон, який виробляється в організмі при стресовій ситуації. Його постійне підвищення може порушити роботу ендокринної, травної та серцево-судинної систем. При постійній відмові від сніданку ви станете більш дратівливими й тривожними.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка каша найкорисніша на сніданок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини