Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтологи розповіли, яка каша найкорисніша на сніданок
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтологи розповіли, яка каша найкорисніша на сніданок

Дієтологи розповіли про важливість сніданку і назвали кашу, яка є найкориснішою з ранку

16 червня 2021, 08:40 comments1069
Поділіться публікацією:

Всі знають, що сніданок — найважливіший прийом їжі, який надає людині сил, енергії та бадьорості. Але що краще вживати з ранку, щоб забезпечити організм необхідними вітамінами?

Дієтологи розповіли, яка каша найкорисніша на сніданок

яка каша найкорисніша на сніданок (фото з відкритих джерел)

Дієтологи наголошують, що ранок потрібно починати з каш, тому що в їх складі є багато мікроелементів і повільних вуглеводів, які насичують організм і позитивно впливають на здоров'я. І найкориснішою виявилася гречана каша. Фахівці кажуть, що вона багата клітковиною, яка покращує роботу травної системи, надовго зберігає відчуття ситості й утримує людину від нездорових перекусів протягом дня.

Експерти також з'ясували, що клітковина допомагає нормалізувати рівень холестерину в крові, знижуючи цим ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи, діабету та ожиріння.

Крім цього, в складі гречаної каші є багато рослинного білка, заліза, марганцю, магнію, фосфору та інших вітамінів, необхідним для підтримання нормального функціонування організму.

Ще одне дослідження показало, що гречка позитивно позначається на рівні глюкози в крові, запобігаючи запальним процесам і метаболічному синдрому, який зустрічається часто при цукровому діабеті.

Нагадаємо, що попри всі корисні властивості, в деяких випадках каші можуть нашкодити здоров'ю, зокрема роботі шлунково-кишкового тракту. Клейковина, яка входить в їх склад, перешкоджає засвоєнню їжі й викликає коліт, запори та ентероколіт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що гастроентеролог Анжеліка Шакірова розповіла, чим може нашкодити здоров'ю мана каша. Виявилося, що вона заважає засвоюватися кальцію в організмі внаслідок фітінової кислоти, яка є в її складі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини