Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо звички, які дуже шкодять шлунку
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо звички, які дуже шкодять шлунку

Медики перерахували звички, яких варто позбутися, якщо не хочете заподіяти шкоду своєму шлунку

4 липня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Багато людей часто скаржаться на проблеми зі шлунком, але всьому виною може бути не тільки неправильне харчування. Медики розповіли про звички, які здатні серйозно нашкодити органам травлення.

Названо звички, які дуже шкодять шлунку

Що шкодить шлунку (фото з відкритих джерел)

Недостатнє споживання клітковини

Якщо хочете, щоб травна система працювала злагоджено і добре, тоді збагатіть раціон продуктами, які містять багато клітковини. У цей список входять овочі, фрукти, ягоди, цільнозернові, горіхи і т.д. Вони підтримують роботу кишечника і покращують обмінні процеси в організмі.

Неконтрольований прийом антибіотиків

Багато людей займаються самолікуванням і при появі кашлю починають приймати сильні препарати, не замислюючись про те, як вони можуть відбитися на здоров'ї. Дослідники говорять, що безконтрольний прийом антибіотиків шкодить кишечнику, тому що вбиває в ньому корисні бактерії.

Захоплення солодкими напоями

Регулярне вживання солодких газованих напоїв дуже "б'є" по травленню і не тільки. Американські експерти зазначають, що в складі цих напоїв багато цукру, підсилювачів смаку та інших добавок, які на 60% підвищують ризик появи захворювань шлунково-кишкового тракту.

Ігнорування травних симптомів

Медики кажуть, що не варто ігнорувати "дзвіночки", які посилає вам організм, натякаючи на якусь проблему. Наприклад, сходіть до лікаря, якщо помітили, що у вас регулярно з'являється печія або нудота, здуття живота. Усе це впливає на роботу вашої травної системи і може викликати неприємні наслідки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які овочі і фрукти можна вживати на голодний шлунок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини