Головна Новини Здоров'я наше тіло Що робити, якщо шумить у вухах: пояснення лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, якщо шумить у вухах: пояснення лікаря

Є різні причини прояви такого дискомфорту - від природного відтоку крові до серйозних захворювань

10 квітня 2021, 15:19 comments1205
Поділіться публікацією:

Багатьом людям доводилося так чи інакше стикатися з таким неприємним явищем, як шум у вухах. Прояви тинітусу (медична назва — ред.) ділять на об'єктивні та суб'єктивні. За словами лікаря-оториноларинголога Олексія Пермінова, іноді подібний шум може вказувати на супутні хвороби організму, повідомляє TUT.BY.

Що робити, якщо шумить у вухах: пояснення лікаря

Шум у вухах. Фото із відкритих джерел

Як пояснює Пермінов, об'єктивний вид шуму у вухах характерний тим, що інші люди (ті ж медичні працівники) також можуть його почути. До такого типу відносять клацання м'язів, рух комах, які потрапили у вухо, і навіть темп руху крові в наших судинах.

Якщо ж мова йде про суб'єктивний шум, то розчути його здатний тільки пацієнт. І якщо причина, наприклад, в шматочку вати або сірчаній пробці, проблема легко усувається. Однак наявність тинітусу, ймовірно, свідчить про вушні захворювання або ж нервові (а часом і психічні) розлади. Також на появу шуму у вухах можуть впливати деякі ліки — так проявляються їх побічні ефекти. Не виключені і хвороби голови або серцево-судинної системи. Найчастіше, стверджує Олексій Пермінов, у вухах шумить у людей, які страждають від підвищеного тиску.

Якщо шум у вухах з'являється на постійній основі, необхідно швидше звернутися за лікарською консультацією. Медики зможуть визначити причину походження такого дискомфортного явища і порадити лікування. Самостійно, зрозуміло, лікувати тинітус не рекомендується.

Люди часто відмахуються від подібних дрібниць, вважаючи, що легкий фоновий шум не принесе нічого поганого. За твердженням Пермінова, часом така байдужість може призвести до зниження слуху, адже висока ймовірність захворювання середнього вуха. Крім цього у людини можуть розвинутися прояви неврозу.

Серед рекомендацій, які можуть допомогти знизити чутливість ваших вух, фахівець виділяє три основні моменти.

Якщо шум у вухах пов'язаний із гіпертонією, то людина не повинна пропускати прийом призначених лікарем ліків. Також варто регулярно обстежуватися у фахівців.

Також Олексій Пермінов рекомендує відмовитися від звички курити. За словами експерта, нікотин негативно впливає на організм в цілому і не заохочує його спроби вилікуватися.

Найголовнішим же фахівець вважає необхідність захищати вуха від будь-яких різких звуків. У разі роботи з гучними інструментами (дриль, верстат або ж музичні інструменти), Пермінов пропонує користуватися промисловими навушниками або хоча б берушами. Ну і у звичайних навушниках слід правильно регулювати гучність.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яка людська звичка здатна скоротити тривалість життя на майже три десятки років.

Також на порталі ви можете прочитати про те, що станеться з організмом, якщо включити в щоденний раціон воду з медом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини