Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені визначили звичку, яка скорочує життя на 28 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені визначили звичку, яка скорочує життя на 28 років

Вчені зі Швеції розповіли, яка звичка негативно впливає на організм і здатна скоротити тривалість життя

7 квітня 2021, 19:00 comments1044
Поділіться публікацією:

Якщо хочете бути здоровими й прожити довго, тоді дослідники зі Швеції рекомендують відмовитися від регулярного вживання алкогольних напоїв. Виявилося, що ця звичка може скоротити життя на 28 років.

Вчені визначили звичку, яка скорочує життя на 28 років

Яка звичка скорочує життя (фото з відкритих джерел)

Вчені проаналізували дані смертності та очікуваної тривалості життя людей, у яких були розлади, пов'язані з прийомом алкоголю. Загалом дослідники вивчили показники понад мільйона осіб, які проживають у Швеції, Данії та Фінляндії.

В результаті експерти з'ясували, що схильність до постійного вживання спиртних напоїв є звичкою, яка істотно скорочує тривалість життя. Вони виявили, що очікувана тривалість життя була на 24-28 років коротшою у тих людей, які зловживали цією згубною звичкою.

Такої ж думки дотримуються й американські колеги. Дослідники з Клініки Майо (Рочестер, Міннесота) зазначили, що регулярне вживання спиртного і часті запої наносять всьому організму серйозного удару. Це впливає і на здоров'я на тривалість життя людини.

Експерти уточнили, що вживання алкогольних напоїв вважається нездоровим у чоловіків, якщо вони випивають п'ять або більше порцій протягом двох годин, у жінок — якщо вони випивають чотири порції.

Нагадаємо, експерти назвали алкогольні напої, які найбільше можуть перешкодити вашому прагненню схуднути. І йдеться не про пиво.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки алкоголю можна випити за раз, щоб не нашкодити печінці? Відповідь на це питання знайшли вчені. Безпечна доза відрізняється у чоловіків і жінок і залежить від регулярності вживання спиртних напоїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини