Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Одним із найпоширеніших і найнебезпечніших видів онкології називають рак легень. Головним фактором ризику розвитку захворювання називають куріння. Однак харчування також впливає на здоров'я легень. Деякі продукти, завдяки антиоксидантам, можуть знижувати ризик розвитку злоякісних пухлин у легенях, протизапальним речовинам та здатності впливати на клітинні процеси.
Легені. Ілюстративне фото
Щоб захистити легені від раку, варто обирати наступні продукти:
Хрестоцвітні овочі: броколі, цвітна капуста, капуста. Вони багато ні глюкозинолати, які активують ферменти детоксикації та нейтралізують канцерогени.
Ягоди: чорниця, малина, журавлина. Містять антоціанідини, які знижують запалення та сприяють апоптозу. Це запрограмована смерть ракових клітин.
Зелений чай: багатий на EGCG — потужний антиоксидант, що підсилює дію хімієтерапія та пригнічує ріст пухлин.
Жирна риба: лосось, скумбрія, оселедець. Джерело омега-3 та вітаміну D, які знижують запалення та пригнічують ріст ракових клітин.
Яблука та груші: містять флоретин — речовину, що сприяє загибелі ракових клітин та зменшує фіброз легенів.
Також важливими є профілактичні дії. Спеціалісти радять, щоб знизити ризик розвитку раку легень, споживати:
Бета-криптоксантин: міститься в апельсинах, персиках, папаї, моркві. Має антиоксидантну дію та знижує ризик мутацій.
Фолати: шпинат, капуста, салат. Захищають клітини від ушкоджень, особливо у курців.
Кверцетин: цибуля, каперси, яблука. Пригнічує ріст ракових клітин та сприяє їх знищенню.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що потрібно їсти, щоб не захворіти на рак печінки.