Головна Новини Здоров'я наше тіло Що не можна робити, прокинувшись серед ночі
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не можна робити, прокинувшись серед ночі

Не робіть речей, які викличуть проблеми зі сном

9 березня 2021, 21:10 comments1080
Поділіться публікацією:

Бувають ситуації, коли людина несподівано прокидається серед ночі й не може швидко зануритися назад в сон. Доктор Майкл Брюс вважає, що всьому виною деякі дії, які ми здійснюємо, різко прокинувшись вночі. Про що мова?

Що не можна робити, прокинувшись серед ночі

Що не можна робити, прокинувшись серед ночі (фото з відкритих джерел)

Не дивіться на час

Якщо поруч телефон і ви прокинулися серед ночі, то звичайно ж, ви поцікавитеся, скільки часу. Але сомнолог не рекомендує цього робити. Якщо ви побачите, що до будильника залишилася якась годину або два, то відразу почнете "змушувати" себе зануритися в сон. Однак, такі дії можуть викликати зворотний ефект.

Не ворушіться

Коли людина спить її пульс знижується. І якщо ви, прокинувшись вночі, захочете встати або просто присісти на ліжко, то серцевий ритм знову підскочить. А заспокоїти його, щоб знову заснути, буде проблематично.

Не нервуйте

Фахівець відзначає, що багато людей, прокинувшись серед ночі, починають нервувати й переживати, що не можуть заснути, що ні відпочинуть і вранці будуть виглядати втомленими. Вони починають рахувати, скільки часу залишилося до дзвінка будильника і т. д. Але все це лише погіршує ситуацію. Лікар радить в таких випадках очистити свої думки та розслабитися.

Нагадаємо, вчені в ході дослідження з'ясували, що денний сон дуже корисний для здоров'я, зокрема він покращує когнітивні здібності людини, включаючи орієнтацію, мову і пам'ять. Крім відновлення сил і енергії, сон після обіду також знижує запальний процес, який виникає в мозку з віком.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені назвали певні звички, які можуть перешкодити якісному відпочинку. Що це за звички, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини