Головна Новини Здоров'я наше тіло Що не можна робити після 50 років, щоб не зруйнувати здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не можна робити після 50 років, щоб не зруйнувати здоров'я

Експерти розповіли, які звички після 50 років можуть зруйнувати здоров'я, тож від них потрібно відмовитися

6 лютого 2022, 08:35 comments1683
Поділіться публікацією:

Після 50 років у багатьох людей загострюються хронічні захворювання, підвищується втома та з'являються інші вікові зміни. Але зберегти здоров'я та гарне самопочуття можна за допомогою кількох звичок, якими багато людей чомусь нехтують. Що краще не робити після 50-річного віку?

Що не можна робити після 50 років, щоб не зруйнувати здоров'я

Які звички після 50 років можуть зруйнувати здоров'я (фото з відкритих джерел)

Відмова від овочів

Експерти кажуть, що овочі мають бути одними з головних у раціоні, бо містять велику кількість вітамінів і мікроелементів. Їх щоденне вживання допомагає вберегтися від загострення хронічних недуг, наприклад, гіпертонії, підвищеного холестерину та цукру в крові. А ще люди, у раціоні яких часто присутні овочі, рідше страждають на деменцію й онкологію.

Недосипання

Сон – важливий чинник, який впливає на стан здоров'я людини. Під час нічного відпочинку організм відновлює сили. А ось через регулярне недосипання можна "підірвати" здоров'я. Дослідження показало, що люди віком від 50 років, які сплять менш як 6 годин на добу, на 30% частіше страждають на недоумство у старості.

Відсутність фізичної активності

Помірні фізичні навантаження допомагають зміцнити серцево-судинну систему, суглоби, а також позбавляють втоми. А після 50 років болі у суглобах не рідкість, може розвинутись артрит та інші проблеми, тому важливо зміцнювати організм за допомогою спорту. Досить приділяти фізичній активності по 30 хвилин 5 разів на тиждень.

Відкладення відвідування лікаря "на потім"

З віком потрібно відвідувати лікарів відразу, якщо вас щось непокоїть і не відкладати все "на потім", щоб не погіршити проблему. Деякі захворювання краще лікувати на ранніх етапах, ніж викликати наслідки.

Любов до цукру

Дієтологи рекомендують із віком обмежити цукор у раціоні та не зловживати тістечками, цукерками, печивом та іншими солодощами. Річ у тому, що після 50 років метаболізм уповільнюється, цукор починає відкладатися у вигляді жиру та викликає запальний процес.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які звички допомагають зберегти стрункість після 40 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини