Головна Новини Здоров'я наше тіло Що найбільше шкодить здоров'ю нирок
commentss НОВИНИ Всі новини

Що найбільше шкодить здоров'ю нирок

Лікар-нефролог Лілія Усманова розповіла, від яких продуктів і ліків краще відмовитися, тому що вони можуть зашкодити ниркам

17 червня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Нирки — основний орган в нашому організмі, який відповідає за фільтрацію і виділення рідини, тому його потрібно ретельно берегти. Лікар-нефролог Лілія Усманова розповіла, як це зробити.

Що найбільше шкодить здоров'ю нирок

які продукти і ліки шкодять ниркам (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що нирки можуть серйозно страждати від неправильного харчування, а точніше від регулярного вживання висококалорійної їжі, в складі якої багато тваринного білка, солі, консервантів і інших компонентів, які негативно впливають на здоров'я. Чим більше протеїну споживає людина, тим більше доводиться працювати нашому внутрішньому "фільтру". Зловживання такими продуктами сприяє розвитку хронічних захворювань нирок, особливо якщо якась проблема з цим органом вже існує.

За словами нефролога, також не потрібно займатися самолікуванням, тому що деякі лікарські препарати, зокрема анальгетики та антибіотики, серйозно "б'ють" по нирках і можуть привести до погіршення здоров'я. Навіть якщо людина відносно здорова, то невиправданий прийом цих ліків може зашкодити цьому органу.

Нагадаємо, що нирки — життєво важливий людський орган, головною функцією якого є очищення крові від токсинів і бактерій. Тому, потрібно уважно стежити за його здоров'ям і звертати увагу на "тривожні" дзвіночки організму. На які саме, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що за станом здоров'я нирок нещадно б'є шкідлива їжа, зокрема фаст-фуд, який містить дуже багато солі та цукру, а також продукти-напівфабрикати. Експерти кажуть, що така їжа містить фосфати, які порушують роботу нирок і призводять до різних захворювань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини