Головна Новини Здоров'я наше тіло Ще один симптом раннього прояву COVID-19: вчені провели дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще один симптом раннього прояву COVID-19: вчені провели дослідження

Новий симптом коронавірусу пов'язаний з очима

10 грудня 2020, 16:11
Поділіться публікацією:

Фахівці з Університету Англія Раскін (ARU) провели наукове дослідження, в ході якого їм вдалося з'ясувати ще один ранній симптом COVID-19. Так, вони заявили, що запалені очі можуть свідчити про коронавірус.

Ще один симптом раннього прояву COVID-19: вчені провели дослідження

Очі. Фото: unsplash

Результати проведеного дослідження були опубліковані у виданні BMJ Open Ophthalmology. Повідомляється, що вчені опитали 83 пацієнти, у яких підтвердився коронавірус, склавши таким чином список ранніх симптомів.

81% учасників експерименту скаржилися на те, що протягом двох перших тижнів у них були проблеми з очима. У 18% була світлобоязнь або висока чутливість до світла, у 17% — свербіж в очах, а у 16% — біль в очах.

Попри це, ніхто з пацієнтів не скаржився на слизові виділення або різь в очах, які є характерними для бактеріальних захворювань.

Фахівці підсумували, що необхідно навчитися чітко визначати різницю між кон'юнктивітом і коронавірусною інфекцією. А біль в очах визнати значущим симптомом раннього прояву COVID-19.

Вони додали, що дане відкриття є дуже важливим, оскільки дозволить краще вивчити інфекцію і знайти ще один можливий спосіб її проникнення в організм людини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи полегшують протизапальні засоби COVID-19. Відомий лікар-педіатр Євген Комаровський поділився, чи дійсно протизапальні препарати здатні вплинути на COVID-19. Так, за його словами, такі ліки і правда можуть полегшити симптоми коронавірусу, але на сам хід хвороби ніяк не вплинуть.
Він додав, що коли людина приймає протизапальні препарати на постійній основі, то у неї набагато менше шансів хворіти з високою температурою. Виходить, що за відчуттями хвороба переноситься легше, але на самій тяжкості захворювання це ніяк не позначається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини