Головна Новини Здоров'я наше тіло "Рідні не вірили, що я виберусь": чоловік із Буковини розповів, як йому вдалося перемогти "Дельту"
commentss НОВИНИ Всі новини

"Рідні не вірили, що я виберусь": чоловік із Буковини розповів, як йому вдалося перемогти "Дельту"

Чоловік досі перебуває у лікарні під наглядом медиків

14 вересня 2021, 17:55
Поділіться публікацією:

Житель Буковини Віталій захворів на новий ковід-штам "Дельта". Кілька днів він був без свідомості, два тижні перебував у реанімації на апараті ШВЛ. Про те, як то бути одною ногою біля воріт смерті і як його рятували лікарі, він повідав журналістам видання "МБ".

"Рідні не вірили, що я виберусь": чоловік із Буковини розповів, як йому вдалося перемогти "Дельту"

Чоловік досі перебуває під наглядом лікарів (фото з відкритих джерел)

 
За словами буковинця, він знову ніби на світ народився. Може вільно дихати, спілкується з членами родини. Але 14 днів він перебував на межі життя і смерті. І ніхто не сподівався, що їх батько та чоловік  одужає.

Спочатку хворий і не думав, що у нього смертельна хвороба. Він мав високу температуру і помилково вважав, що застудився. Далі він пам’ятає, як його кидало то у жар, то в холод і головне звичні таблетки не діяли. Температура була високою, лихоманило. Селянин сам собі ставив діагноз – це простудний вірус. Він знав, що працював у полі під час спеки цілий день, а потім перебував у прохолодному приміщенні, де працював кондиціонер.  За якийсь час, коли йому ставало все гірше, хворий почав замислюватись: що це інше захворювання. Тим більше, що мав нюх, розрізняв смаки продуктів.

 Але буковинцю нагадав про себе і шлунок. Тоді він вперше повірив, що це може бути заокеанський ковід.

"Коли вже геть не сила була терпіти, голова розколювалась і я ще й почав задихатись, то подумав, що потрібно йти в лікарню, пройти ПЛР-тестування. Але я втратив свідомість і рідні подзвонили на швидку допомогу, яка привезла на лікування",- згадує чоловік

 Віталія врятувало те, що лікарі визначили правильний курс лікування і почали діяти. Кисень від апарату допоміг дихати, адже легені вже були пошкоджені смертоносним вірусом.

Медики зробили йому зауваження, що потрібно було відразу йти до них, тоді б лікування пройшло швидше, адже за згаяний час мутований вірус дуже ослабив організм.

"Я задоволений тим, що здоровий, що сам дихаю, правда ще остерігаюсь ускладнень. Навіть ворогові не побажав би  мати такий складний перебіг ковіду, як був  у мене. Я чіплявся, як міг, за життя. Але багато хто помер від хвороби",- згадує пережите чоловік

Поки він ще перебуває в медичному закладі під наглядом місцевих медиків, яким він щиро вдячний за врятоване життя.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Комаровський розповів, чи передається штам "Дельта" через поверхні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини