Головна Новини Здоров'я наше тіло Продукти, які покращують стан зубів
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти, які покращують стан зубів

Все, що ми їмо, контактує з нашими зубами і, на жаль, часто негативно впливає на них

20 січня 2021, 19:06
Поділіться публікацією:

Щоденний догляд за зубами і порожниною рота це, звичайно, добре, однак тільки цього може бути недостатньо. Важливо також їсти правильні продукти, які принесуть користь для зубів.

Продукти, які покращують стан зубів

Що допомагає зміцнити зуби. Фото: unsplash

Фахівці назвали продукти, які варто додати в раціон:

Морква, яблуко, огірки буряк. У їх складі є вітаміни групи В, D, E, K, С, РР, кальцій, калій, магній, натрій, фосфор, йод, фтор, залізо, кобальт і срібло. Ці продукти допомагають нормалізувати кровообіг в яснах, а також отримати необхідний для зубів кальцій і фосфор.

Зелень

Крім того, що в ній міститься багато корисних вітамінів і мікроелементів, вона також позитивно впливає і на імунітет в цілому. Зелень перешкоджає кровотечі ясен, зміцнює кровоносні судини і має антибактеріальні властивості.

Смородина, виноград, суниця, журавлина

Сік ягід є відмінним засобом для профілактики карієсу. Крім того, ягоди багаті на PP, А, групи В, С, Е, Н, бета-каротин, кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, залізо, йод і фтор.

Мигдаль, кедровий горіх, кеш'ю

У цьому продукті містяться всі незамінні амінокислоти і поліненасичені жирні кислоти. А в кеш'ю є спеціальна речовина, яка знищує бактерії. Мигдаль володіє знеболюючим ефектом, а також покращує стан зубів і ясен.

Як повідомляло видання "Коментарі", як випадання зубів впливає на тривалість життя. Кожна людина повинна стежити за здоров'ям зубів, тому що це важлива частина особистої гігієни. Якщо нехтувати цією рекомендацією, то з'являться проблеми, які, як з'ясувалося, впливають на тривалість життя.
Представники організації Oral Health Foundation, яка надає продукти для покращення здоров'я та гігієни порожнини рота, заявили, що здоров'я зубів — важливий індикатор здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини