Головна Новини Здоров'я наше тіло Про яку хворобу попереджає печіння у стопах
commentss НОВИНИ Всі новини

Про яку хворобу попереджає печіння у стопах

Експерти розповіли, про які проблеми зі здоров'ям може сигналізувати біль і печіння у стопах

30 листопада 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

Багато людей періодично скаржаться на печіння у стопах. Такий стан може бути викликаний звичайною втомою, але може вказувати на симптом серйозного захворювання. Що треба знати?

Про яку хворобу попереджає печіння у стопах

Печіння у стопах / Фото: martinrueda

Фахівці відзначають, що нейропатія – ураження нервів – може бути наслідком шкідливої звички та навіть запобігати розвиткові низки захворювань. Поколювання у кінцівках та інші неприємні відчуття можуть бути наслідком нестачі в організмі вітаміну B12, а також свідчити про розвиток цукрового діабету.

Крім того, дискомфорт може бути спровокований зловживанням алкоголем.

Печіння у стопах також може бути симптомом хвороби Лайма, з'являтися при нирковій недостатності та анемії. Часто неприємні відчуття викликаються прийомом певного виду ліків проти туберкульозу чи онкології.

Якщо дискомфорт відчувається тривалий час, варто записатися на прийом до фахівця, щоб визначити точну причину.

Нагадаємо, що тріщини на п'ятах можуть утворитися внаслідок багатьох факторів, але вони приносять багато дискомфорту їхнім власникам. Експерти розповіли, як у домашніх умовах можна позбутися проблеми.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що з проблемою гіпергідрозу – стану, який характеризується підвищеною пітливістю, стикається безліч людей, особливо у спеку. Через рясне потовиділення можуть почати погано пахнути ноги, і розвинутися грибок. Що ж робити?

Читайте також, якщо у вас досить часто холодні ноги, це може стати однією з ознак того, що можливий ризик розвитку деяких хвороб. Лікар-невролог Ірина Ляскіна поділилася, провісником яких захворювань може бути цей симптом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини