Головна Новини Здоров'я наше тіло Що робити, якщо дуже пітніють ноги: кілька порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, якщо дуже пітніють ноги: кілька порад

Експерти розповіли, як діяти, якщо у вас почали сильно пітніти ноги

12 липня 2021, 16:50
Поділіться публікацією:

З проблемою гіпергідрозу — стану, який характеризується підвищеною пітливістю, стикається безліч людей, особливо в спеку. Через рясне потовиділення можуть почати погано пахнути ноги, і розвинутися грибок. Що ж робити?

Що робити, якщо дуже пітніють ноги: кілька порад

Що робити, якщо дуже пітніють ноги / Фото: Buenosia Carol/Pexels

Купуйте спеціальні устілки

Є устілки, які допомагають боротися з підвищеною пітливістю ніг і неприємним запахом. Вони призначаються для всіх типів закритого взуття. Але пам'ятайте, що якісна устілка повинна бути максимально комфортною і володіти високими експлуатаційними властивостями.

Обмежте споживання "швидких" вуглеводів

Експерти кажуть, що продукти, в складі яких є рафіновані вуглеводи (хліб, макарони), можуть посилювати потовиділення. До того ж так звані "швидкі" вуглеводи створюють сприятливе середовище для розмноження бактерій і грибків. Тому варто переглянути свій раціон і додати в нього більше овочів і фруктів.

Частіше міняйте взуття

Якщо ви кожен день носіть одну і ту ж пару, ви не даєте їй можливість повністю просохнути й ризикуєте незабаром відправити її в утиль. Купіть собі на зміну кілька видів взуття і не забувайте їх добре просушувати.

Користуйтеся кремом

Якщо у вас спостерігається гіпергідроз, тоді користуйтеся на ніч різними кремами або маззю з ефірними маслами та антибактеріальними властивостями, щоб запобігти появі грибкових інфекцій.

Купіть дитячу присипку

Якщо у вас сильно пітніють ноги протягом дня, то без присипки не обійтися. Порошок вбере зайву вологу і забезпечить комфорт. Наносити засіб найкраще під шкарпетки або колготи тонким, ледь відчутним шаром.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що надмірне потовиділення сигналізує про серйозне захворювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини