Головна Новини Здоров'я наше тіло Про які дивні захворювання ви могли не чути
commentss НОВИНИ Всі новини

Про які дивні захворювання ви могли не чути

Експерти перерахували кілька незвичайних захворювань, про які ви, можливо, ніколи не чули

23 грудня 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

Сучасна медицина зробила крок далеко вперед і здатна впоратися практично з усіма недугами. Проте є дуже рідкісні захворювання, які наука поки що не знає, як ефективно лікувати. Про що йде мова?

Про які дивні захворювання ви могли не чути

Рідкісні захворювання (фото з відкритих джерел)

Алергія на воду

Є люди, у яких при контакті з водою починають з'являтися яскраво-червоні плями по всьому тілу. Навіть просте умивання може спровокувати висипання і призвести до набряку, який триває кілька годин. На щастя, можливість опинитися серед аквагенних алергіків неймовірно мала — зараз відомо всього 50 випадків.

Порфірія

Досить рідкісне захворювання з порушенням пігментного обміну та підвищеним вмістом порфірину в організмі. Частина гемоглобіну в крові у людей з таким діагнозом стає токсичною, тому шкіра набуває коричневого відтінку при будь-якому контакті з ультрафіолетом. Що більше часу людина проведе у темному приміщенні, то швидше підуть неприємні відчуття. На жаль, порфірія на цей час невиліковна.

Синдром Аліси в Країні чудес

Рідкісне і незвичайне захворювання, яке викликає спотворене сприйняття часу та простору. Наприклад, людині може здатися, що її тіло стає більшим буквально на очах (макросоматогнозія) або, навпаки, зменшується (мікросоматогнозія).

Трихотілломанія

Це нав'язливий стан, при якому людина періодично висмикує власне волосся. Як правило, загострення цього розладу відбувається при сильному стресі або в ситуаціях, коли людина не сприймає свою зовнішність. Психотерапевти сьогодні успішно справляються з активною фазою цього захворювання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, через які захворювання ви можете втратити вагу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини