Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять захворювань, через які ви можете втратити вагу
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять захворювань, через які ви можете втратити вагу

Експерти розповіли, які захворювання можуть спровокувати різку втрату ваги

30 листопада 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Якщо ви помітили, що різко втрачаєте вагу, то не поспішайте радіти, адже такий симптом може вказувати на серйозне захворювання. Це вагомий привід звернутися до лікаря та перевірити здоров'я. Які недуги можуть впливати на вагу?

П'ять захворювань, через які ви можете втратити вагу

Втрата ваги (фото з відкритих джерел)

Щитовидна залоза

Проблеми з вагою можуть виникнути через неправильну роботу щитовидної залози, якщо вага йде, це може означати, що орган виробляє занадто багато гормонів. Людина починає відчувати постійний голод, у неї частішає серцебиття і з'являються напади жару.

Ціліакія

Це аутоімунне захворювання, при якому глютен шкодить тонкому кишківнику. Серед симптомів виділяють втрату ваги, нудоту та порушення травлення. Імунна система намагається протистояти глютену і лише погіршує ситуацію.

Панкреатит

Різка втрата ваги може сигналізувати про проблеми із підшлунковою залозою, яка виробляє ензими для прискорення травлення. Люди з хронічним панкреатитом втрачають вагу швидко, тому що організм просто не виробляє достатньо цих сполук.

Депресія

Депресивний стан може бути причиною несподіваної втрати апетиту і як результат зниження ваги. Іноді, люди, схильні до цього стану, навіть не помічають, що відбувається з їхнім тілом.

Діабет

Початкова стадія діабету може спричинити втрату ваги. Цей симптом супроводжується сильною спрагою та частими походами в туалет. Організм будь-якими способами позбавляється глюкози, тому що не може її засвоїти. Крім того, через діабет організм забирає енергію з м'язів, що також сприяє втраті ваги.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як швидко схуднути, не завдаючи шкоди здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини