Головна Новини Здоров'я наше тіло Прийом Геймліха: як врятувати людину, що задихається (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Прийом Геймліха: як врятувати людину, що задихається (ФОТО)

При потраплянні стороннього тіла в дихальні шляхи потрібно знати певний алгоритм дій

28 січня 2022, 11:30 comments1276
Поділіться публікацією:

Правила першої допомоги — це ті знання і навички, якими має володіти кожна сучасна людина. Вчасна реакція може врятувати життя. Тому кожен має знати, як правильно надавати допомогу людині, яка не може дихати, наприклад, унаслідок перекриття верхніх дихальних шляхів. У такому випадку слід виконувати прийом Геймліха. Це свого року піддіафрагмальний поштовх, при якому потрібно правильно натискати на живіт. Як це робити і у яких випадках, "Коментарі" розглянуть нижче.

Прийом Геймліха: як врятувати людину, що задихається (ФОТО)

Прийом Геймліха. Фото з відкритих джерел

В першу чергу, експерти з домедичної допомоги радять викликати медиків. Поки лікарі будуть добиратись до потерпілого, потрібно спробувати допомогти самостійно. Проте для цього потрібно знати, як правильно виконувати прийом Геймліха. 

Якщо дихати не може дитина до року, тоді її потрібно укласти на передпліччя руки обличчям вниз. Передпліччя слід опустити так, щоб голова дитини була нижче тулуба. Далі необхідно нанести ребром долоні руки 5 ударів між лопатками. Тоді огляньте рот, щоб перевірити, чи не видалено сторонній предмет. Якщо перший варіант не приніс результатів, то треба перевернути дитину на спину. Голова дитини повинна знаходитися нижче тулуба. Зробіть 5 поштовхів у грудну клітку на рівні нижньої третини грудини. Якщо чужорідне тіло видно, тоді його просто витягують. Але ні в якому разі не можна засовувати пальці в гортань дитини, бо таким чином предмет можна опуститися далі, що ще більше погіршить ситуацію.

Корпус дітей старше року або дорослих, необхідно нахилити паралельно підлозі або покласти животом до себе на коліна і зробити кілька  поштовхів. Якщо впродовж пів хвилини дихання не відновилося, слід застосувати прийом Геймліха: знаходячись позаду потерпілого, слід обхопити його руками навколо талії, надавити на верхню частину живота, в епігастральну область і зробити різкий поштовх вгору — до 5 разів. Метод Геймліха проводиться до тих пір, доки стороннє тіло не покине дихальні шляхи.

Прийом Геймліха: як врятувати людину, що задихається (ФОТО) - фото 2

Прийом Геймліха: як врятувати людину, що задихається (ФОТО) - фото 3

Прийом Геймліха: як врятувати людину, що задихається (ФОТО) - фото 4

Прийом Геймліха: як врятувати людину, що задихається (ФОТО) - фото 5

Прийом Геймліха: як врятувати людину, що задихається (ФОТО) - фото 6

Прийом Геймліха: як врятувати людину, що задихається (ФОТО) - фото 7

Прийом Геймліха: як врятувати людину, що задихається (ФОТО) - фото 8

Читайте також: Алкогольна залежність: як зрозуміти, що ви перестали контролювати себе




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини