Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Алкогольна залежність: як зрозуміти, що ви перестали контролювати себе
commentss НОВИНИ Всі новини

Алкогольна залежність: як зрозуміти, що ви перестали контролювати себе

Експерти розповіли про небезпечні ознаки, коли алкоголь входить у звичку

28 січня 2022, 08:15 comments2069
Поділіться публікацією:

Сьогодні все більше людей стикаються з такою проблемою як вечірній алкоголізм. Адже для багатьох здається повсякденною і нормальною ситуація, коли наприкінці робочого дня, щоб трохи розслабити себе, людина випиває дві чарки горілки або коньяку або ж пропускає пару пляшок пива. Все це входить у звичку, та вживання спиртного стає щоденним. При цьому ані самій людині, ані її близьким і друзям це не здається чимось небезпечним і шкідливим. На перший погляд, може здатися, що проблеми дійсно немає, але це не так. Як передає портал "Коментарі", у питанні розбирався "Alcostop24".

Алкогольна залежність: як зрозуміти, що ви перестали контролювати себе

Алкоголь. Фото з відкритих джерел

Для того, щоб розібратися, чи страждаєте ви на алкогольну залежність, потрібно звернути увагу на низку ознак.

Перша ознака – спиртне стало для вас єдиним способом розслаблення. Здається, що немає іншого способу, крім відпочити під чарку коньяку або пляшечку пива. При цьому не обов'язково напиватися, можна трохи випивати та при цьому проводити час із близькими: дивитися телевізор, грати з дітьми.

Друга ознака – алкоголь діє як снодійне, сприяє міцному непробудному сну. У залежних людей спостерігаються проблеми зі сном, якщо не пропустять чарчину-другу.

Третя ознака – переважання депресивного настрою. Людина протягом усього дня у пригніченому напівсонному стані та тільки після того, як ввечері вдасться випити, настрій піднімається, життя знову б'є ключем.

Четверта ознака – бажання випити й обсяги випивки збільшуються. Наприклад, ще кілька місяців тому людині було досить келиха ввечері, а сьогодні хочеться випити мінімум пару-трійку келихів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — всі стадії алкогольного сп'яніння: як зрозуміти, що потрібно припиняти пити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://alcostop24.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини