Головна Новини Здоров'я наше тіло Постійний головний біль взимку: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Постійний головний біль взимку: названі причини

Причин, чому голова найчастіше починає боліти в холодну пору року, декілька

13 січня 2021, 20:15 comments1779
Поділіться публікацією:

Відомо, що у чималої частки людей є специфічна реакція на холод — головний біль. Він може бути звичайним, що швидко зникає, а може й перетворитися на затяжну мігрень. Індійські медики дослідили, що ж впливає на організм людини та як із цим боротися.

Постійний головний біль взимку: названі причини

У багатьох людей голова болить взимку частіше. Фото: depositphotos

Однією із основних причин головного болю взимку є подразнення трійчастого нерву. Холодне повітря потрапляє на нервові закінчення, що забезпечують чутливість обличчя та слизових оболонок, а кровоносні судини мозку різко звужуються. У результаті отримуємо приступ головного болю. Між іншим люди, які страждають на мігрені, дуже "падкі" на подібний "холодний" біль.

Також голова може нити через перепади тиску повітря. Кишені повітря в нашій голові, що називаються пазухами, зазвичай знаходяться у рівновазі із атмосферним тиском. Якщо ж той змінюється, реагує і організм. Найбільш чутливими до таких перепадів є гіпертоніки та гіпотоніки. Якщо людина метеозалежна, їй теж буде непереливки.

Лікар нью-йоркського медичного центру Монтефіоре Синтія Арманд переконана: зміна погоди, а також перехідний період між порами року можуть спровокувати напади мігрені.

Щоб зменшити вплив навколишнього середовища, а особливо холодної погоди на власну голову, варто дотримуватися кількох простих правил.

• Надягайте шарф і шапку, коли виходите на вулицю. Це убезпечить голову від додаткового переохолодження і значного контакту із морозним повітрям. Крім того, уникайте перебування на вулиці із мокрим волоссям.

• Вживайте більше води. Особливо, якщо ви страждаєте мігренями. Опалення в приміщенні висушує повітря навколо, а зволожувач дозволити собі може не кожен. Тому регулюйте кількість рідини в організми через пиття. Додатково можна збільшити вживання фруктів та овочів.

• Зменшіть споживання алкоголю та кофеїну. Дослідження, опубліковане в American Journal of Medicine, стверджує, що три або більше порцій кофеїну з кофеїном, чаю, газованої води або енергетичних напоїв можуть спровокувати мігрень протягом наступних 24 годин. Алкоголь, газовані напої та напої з кофеїном також можуть зневоднювати ваше тіло — ще один пусковий механізм для головного болю.

• Щодня займайтеся спортом. Робіть бодай звичайні простенькі фізичні вправи чи зарядку вранці. Науково доведено, що регулярні заняття спортом можуть зменшити частоту чи принаймні важкість головного болю.

Раніше "Коментарі" розповідали про шість способів позбавитися від утоми. Також на порталі можна дізнатися, чому варто щодня пити чай каркаде.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини