Головна Новини Здоров'я наше тіло Популярний продукт призводить до серйозних захворювань серця
commentss НОВИНИ Всі новини

Популярний продукт призводить до серйозних захворювань серця

Чому варто відмовитися від вживання яєць щодня

27 березня 2025, 19:38
Поділіться публікацією:

Яйця – це популярний продукт, багатий на білок, вітаміни та мінерали. Однак, щоденне вживання яєць може становити ризики для здоров'я деяких людей через високий вміст холестерину, насичених жирів та інших компонентів.

Популярний продукт призводить до серйозних захворювань серця

Ілюстративне фото

Високий рівень холестерину

Яйця, особливо жовтки, містять багато холестерину. Хоча дієтичний холестерин має менший вплив на рівень холестерину в крові, ніж насичені жири, для деяких людей з генетичною схильністю або серцево-судинними захворюваннями щоденне вживання яєць може підвищити ризик серцевих захворювань.

Насичені жири

Яйця також містять насичені жири, які можуть підвищити рівень "поганого" холестерину (ЛПНЩ) в крові. Високий рівень ЛПНЩ збільшує ризик розвитку атеросклерозу та інших серцево-судинних захворювань.

Алергічні реакції

Яйця є одним з найпоширеніших харчових алергенів. Алергія на яйця може викликати такі симптоми, як шкірні висипання, свербіж, набряк, утруднене дихання та шлунково-кишкові розлади.

Ризик сальмонельозу

Сирі або недостатньо приготовані яйця можуть бути заражені бактеріями сальмонели, що викликають харчове отруєння. Симптоми сальмонельозу включають діарею, блювоту, біль у животі та лихоманку.

Вплив на рівень триметиламіну N-оксиду (ТМАО)

Деякі дослідження показують, що щоденне вживання яєць може підвищити рівень ТМАО – речовини, що утворюється в кишківнику та пов'язана з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань.

Вплив на рівень цукру в крові

У деяких людей з діабетом 2 типу щоденне вживання яєць може негативно вплинути на рівень цукру в крові.

Як мінімізувати ризики:

Видаляти жовтки: Жовтки містять більшість холестерину та насичених жирів.

Готувати яйця до повної готовності: Це допоможе знищити бактерії сальмонели.

Вибирати органічні яйця: Органічні яйця, як правило, не містять антибіотиків та гормонів.

Консультуватися з лікарем: Якщо у вас є хронічні захворювання, проконсультуйтеся з лікарем перед щоденним вживанням яєць.

Нагадаємо, портал “Коментарі” писав, чим небезпечні сирі яйця.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини