Головна Новини Здоров'я наше тіло Пити гарячі напої з паперових склянок небезпечно для здоров'я, - вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Пити гарячі напої з паперових склянок небезпечно для здоров'я, - вчені

На думку вчених, такі склянки складаються з безлічі шкідливих для організму частинок

21 листопада 2020, 02:30
Поділіться публікацією:

У вчених з Індійського технологічного університету виникає значна стурбованість через збільшення використання паперових склянок в усьому світі через вміст в них мікропластику.

Пити гарячі напої з паперових склянок небезпечно для здоров'я, - вчені

ФОТО: З відкритих джерел

"Мікропластики діють як переносники забруднюючих речовин, токсичних важких металів, а також органічних сполук, які є гідрофобними (відштовхують воду) і можуть проникати в царство тварин", — сказав співавтор дослідження Судха Гоель.

За допомогою сканування електронним мікроскопом, вченим вдалося виявити, скільки небезпечних частинок буде міститися в паперовій склянці під впливом гарячої рідини. Через 15 хвилин дослідження підтвердило наявність 10,2 мільярда субмікронних частинок в склянці.

Вчені рекомендують відмовитися від використання даних склянок для вживання гарячих напоїв, адже це може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.

До слова, за даними компанії Imarc Group, минулого року у світі виробили понад 260 мільярдів паперових стаканчиків. Попит на дану продукцію аргументується зростаючою тенденцією у сфері обслуговування їжі на винос і готових до вживання продуктів харчування у всьому світі.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, медики розповіли, чим небезпечний дешевий чай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини