Головна Новини Здоров'я наше тіло Паразит ворушиться під шкірою: у трьох людей в Україні знайшли рідкісну хворобу
commentss НОВИНИ Всі новини

Паразит ворушиться під шкірою: у трьох людей в Україні знайшли рідкісну хворобу

Підшкірний гельмінт може мігрувати тілом людини

5 серпня 2021, 21:41 comments1087
Поділіться публікацією:

Крім коронавірусу, українці можуть наразитись на ще одну небезпечну недугу, збудниками якої є звичайні комарі. Вона називається дирофіляріоз.  Троє мешканців української столиці  тепер лікують його. Цю інформацію оприлюднив  Вечірній Київ.

Паразит ворушиться під шкірою: у трьох людей в Україні знайшли рідкісну хворобу

Дирофіляріоз (фото з відкритих джерел)

 Паразитарну недугу переносять звичайні і, набридливі всім, комарі.  Круглі гельмінти проникають під шкіру людини, ростуть і збільшуються там.

 Важливо, цю хворобу вже діагностовано київськими лікарями у двох чоловіків та одної жінки. Всі вони мешкають на Лівобережжі в столиці.

"Гельмінтів розміром 11, 7 і 12 см (фрагмент) було видалено хірургічно з області лівого ока (в двох випадках), правої кисті (в одному випадку). Рекомендовано проведення специфічного і симптоматичного лікування і спостереження у лікаря протягом року", — повідомляють медики.

Як виявити паразитичну недугу?

Медики дають свої рекомендації, аби вчасно розпізнати недугу. Вони говорять, що  підшкірні вузли, де множаться паразити, можна вилікувати лише хірургічним методом.

 Неймовірно, але паразит, який прижився в організмі людини, може собі переміщатись під шкірою до 30 сантиметрів.

Якщо у вас з’явилась пухлина чи набряк, почервоніння в місті, де завівся паразит, а саме такими є симптоми недугу, потрібно відразу йти до лікарні.

Головними симптомами є набряк, почервоніння, поява пухлини в місці, де завівся паразит.  До речі, він може вирости до 10 см.

Ще медики вказують на чітку людську реакцію: хворий відчуває пересування гельмінта, відчуття його ворушіння під шкірою. Недаремно ця недуга, яка приносить скільки прикрощів хворому, звучить на українській, як "зла нитка".

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, які небезпечні захворювання можуть протікати безсимптомно.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини