Головна Новини Здоров'я наше тіло Які небезпечні захворювання можуть протікати безсимптомно
commentss НОВИНИ Всі новини

Які небезпечні захворювання можуть протікати безсимптомно

Імунолог Володимир Болібок розповів, які захворювання називаються «тихими» і як їх можна виявити

10 червня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Є захворювання, які прогресують в організмі без особливих ознак, тому їх буває складно визначити на ранніх стадіях. Імунолог Володимир Болібок розповів, які недуги називають "тихими" і коли вони, як правило, починають з'являтися.

Які небезпечні захворювання можуть протікати безсимптомно

Безсимптомні захворювання (фото з відкритих джерел)

Фахівець відзначив, що після 30-35 років імунна система людини починає працювати не так ефективно, як в молоді роки, тому можуть виявлятися хронічні захворювання, пов'язані саме з ослабленим імунітетом. Найпоширенішою "тихою" хворобою, за словами лікаря, є туберкульоз — інфекційне захворювання, при якому уражаються різні органи (шкіра, нирки, кишківник, очі, кістково-суглобова система та ін.), але найчастіше легені. Передається недуга повітряно-крапельним шляхом. Якщо не почати своєчасне лікування, тоді захворювання може спровокувати серйозні наслідки. Туберкульоз розвивається дуже поступово — це займає від кількох тижнів до кількох місяців.

Крім того, непомітно можуть розвиватися онкологічні захворювання, цукровий діабет, атеросклероз, ураження щитовидної залози та інші хвороби. Щоб вчасно їх виявити й почати лікування, експерт радить робити регулярні планові огляди у фахівців.

Нагадаємо, експерти розповіли, на які захворювання може вказувати низький рівень лейкоцитів — білих клітин крові, які утворюються в кістковому мозку і борються з інфекціями.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що очі — це найважливіший орган почуттів, тому вони заслуговують виключно великої уваги. За допомогою зору людина отримує близько 70% інформації, і при щонайменших неприємних відчуттях варто потурбуватися. Про які небезпечні захворювання очей потрібно знати?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини