Головна Новини Здоров'я наше тіло Ознаки хвороб, які можна «прочитати» по обличчю
commentss НОВИНИ Всі новини

Ознаки хвороб, які можна «прочитати» по обличчю

Експерти перерахували ознаки захворювань, які можна «прочитати» по обличчю, досить просто поглянути на себе в дзеркало

9 травня 2021, 23:25
Поділіться публікацією:

Коли в організмі відбувається якийсь збій або запальний процес, він починає про це сигналізувати певними симптомами. Є хвороби, які можна розпізнати самостійно, досить просто уважно подивитися на своє обличчя. Про що йде мова?

Ознаки хвороб, які можна «прочитати» по обличчю

Які хвороби можна визначити по обличчю / фото: freepik

Сухі шкіра і губи

Пересохла шкіра обличчя і губи можуть вказувати на серйозне зневоднення, на порушення в роботі потових залоз, які й собі можуть сигналізувати про розвиток діабету або проблеми з щитовидною залозою. Крім цього, дуже суха шкіра обличчя може бути ознакою псоріазу або екземи.

Надлишок волосся на обличчі

Через синдром полікістозних яєчників — дисгормонального захворювання, у жінок може спостерігатися гірсутизм (надмірне зростання волосся на тілі та обличчі). Це відбувається через те, що в жіночому організмі підвищується рівень чоловічих гормонів.

Невеликі плями жовтого кольору на повіках

Ці невеликі осередки холестерину, які називаються ксантелазми, серйозно підвищують ризик розвитку захворювань серця. Результати дослідження показали, що у пацієнтів зі ксантелазмою був зафіксований =исокий ІМТ і загальний рівень холестерину.

Змінився колір обличчя

Якщо ви помітили, що у вас змінився колір обличчя — не затягуйте похід до лікаря. Блідість може вказувати на анемію — знижений рівень еритроцитів і / або гемоглобіну в крові. А жовтий відтінок може сигналізувати про проблеми з печінкою.

Висип і плями

Плями, прищі або висипи, які регулярно з'являються на обличчі можуть бути причиною порушень травлення, а ще така ознака може говорити про алергічну реакцію, екзему та розацею (шкірне захворювання).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які тривожні ознаки вказують, що пора перевірити нирки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини