Головна Новини Здоров'я наше тіло Новий "розумний" годинник зможе розпізнавати хвороби ще до появи симптомів
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий "розумний" годинник зможе розпізнавати хвороби ще до появи симптомів

Розроблений додаток може оповіщати користувача про виявлення ознак недуги

10 грудня 2020, 11:50
Поділіться публікацією:

Вчені з Stanford Medicine розробили додаток для "розумних" годинників, який може оповіщати користувача про виявлення ознак недуги. Дана програма працює на основі алгоритму, який здатний зафіксувати частоту скорочень серця в стані спокою, а також прорахувати кількість пройдених кроків.

Новий "розумний" годинник зможе розпізнавати хвороби ще до появи симптомів

ФОТО: З відкритих джерел

Дослідження вчених показало, що розроблений додаток зміг визначити ознаки коронавірусного захворювання до або після появи перших симптомів COVID-19 у 63% учасників експерименту.

Професор кафедри генетики Майкл Снайдер також розповів, за яких причин система могла давати збій. За словами фахівця, деякі лікарські препарати можуть змінювати частоти серцевих скорочень, тим самим ускладнюючи алгоритм визначення ознак захворюваності, зокрема фіксування стабільного пульсу. Інші фактори, як, наприклад, збій менструального циклу або знаходження у високогірних регіонах також можуть викликати помилкові сповіщення.

Команда вчених готується вийти за рамки пілотного дослідження програми — зараз експертами розробляється алгоритм "жовтих" і "червоних" оповіщень для мільйонів користувачів. Однак дослідники попереджають, що алгоритм поки що не здатний відрізнити COVID-19 від іншої інфекції, як, наприклад, застуда, тому "червоне" сповіщення не обов'язково може означати захворювання на коронавірус.

За словами Майкла Снайдера, сенс програми не в тому, щоб повідомити людині, коли вона захворіла, а щоб визначити захворювання до початку його симптомів. Додаток здатний зафіксувати хворобу за 10 днів до появи перших ознак.

Раніше "Коментарі" писали про те, що описані найбільш тривалі симптоми при коронавірусі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини