Головна Новини Здоров'я наше тіло Недосипання позбавляє нас найважливішого вміння: якого саме
commentss НОВИНИ Всі новини

Недосипання позбавляє нас найважливішого вміння: якого саме

Недолік сну приводить не тільки до дратівливості і недолугості, а й позбавляє людину елементарної здатності радіти життю

12 січня 2021, 21:13
Поділіться публікацією:

Психолог Ненсі Сін з Університету Британської Колумбії заявила, що дефіцит сну призводить до того, що людина по-іншому реагує на події, які відбуваються з нею. А саме — вона не може відчувати позитивні емоції в повній мірі, передає popmech.

Недосипання позбавляє нас найважливішого вміння: якого саме

Недосипання позбавляє нас найважливішого вміння. Фото: unsplash

Перш ніж зробити подібну заяву, Сін разом зі своїми колегами провела науковий експеримент, в якому взяло участь близько 2 тисяч осіб.

"Коли люди займаються приємними речами, наприклад, обіймаються або проводять час на природі, вони зазвичай відчувають себе щасливіше в цей день. Але ми виявили, що, коли людина спить менше, ніж зазвичай, то відчуває не так багато позитивних емоцій, коли займається приємними заняттями         ", — розповіла експерт.

Але хороші новини все-таки є: ситуацію можна виправити. Коли людина спить достатню кількість часу, то рівень стресу зменшується і відчувати позитивні емоції в повній мірі стає простіше.

Варто зазначити, що результати даного експерименту грунтувалися на відгуках учасників, тому говорити про те, що результати точні, поки рано. Але це дослідження є дуже важливим, оскільки воно одне з перших, яке проводилося в природних умовах, а не в лабораторних.

Економити на часі свого сну точно не варто, а то в майбутньому це може погано позначитися не тільки на емоційному здоров'ї, але і на фізичному.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, найнебезпечніший вид перевтоми. Кваліфікований лікар-імунолог Євгена Паршина поділилася, що проблема перевтоми в сучасному світі дуже актуальна. Це пов'язано з тим, що багатьом людям доводиться переробляти. Крім цього, впливає на нашу стомлюваність і неякісне харчування, малорухливий спосіб життя. А якщо сюди ще додати постійний стрес і розумове напруження, то ось вам ідеальні фактори для розвитку хронічної втоми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини