Головна Новини Здоров'я наше тіло Не обов'язково мати антитіла: вчені з'ясували, що захищає людей від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Не обов'язково мати антитіла: вчені з'ясували, що захищає людей від COVID-19

Дослідження показало, що захистити нас від коронавірусу можуть T-клітини

23 листопада 2020, 17:13 comments1203
Поділіться публікацією:

Вчені з Британії провели ряд досліджень, після яких визначили, що захищає наш організм від інфікування коронавірусом. На їхню думку, велика наявність T-клітин може допомогти запобігти цьому захворюванню.

Не обов'язково мати антитіла: вчені з'ясували, що захищає людей від COVID-19

ФОТО: З відкритих джерел

В експерименті британських вчених взяли участь близько трьох тисяч осіб, серед яких були медичні працівники, співробітники поліції і пожежні. У 25% з них дослідникам вдалося виявити високий рівень T-клітин, які з'являються після перенесення різних застудних захворювань.

На думку вчених, вони, на відміну від антитіл, цілеспрямовано атакують уражені вірусом клітини, захищаючи людину від зараження. Ці клітини більш ефективно можуть впоратися із захистом організму від коронавірусу, так як протягом наступних чотирьох місяців після проведення тестів жоден з учасників експерименту з високим рівнем T-клітин не заразився COVID-19.

Вчені також зазначили, що тільки у половини з тих, хто брав участь в експерименті, крім наявності великої кількості T-клітин були виявлені антитіла. Таким чином, дослідники зробили висновок, що клітини здатні протистояти коронавірусу без наявності антитіл.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, ополіскувач для порожнини рота може знищувати коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини