Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо звички, які послаблюють імунітет
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо звички, які послаблюють імунітет

На які звички варто звернути увагу, щоб не шкодити імунній системі

15 серпня 2021, 23:50
Поділіться публікацією:

Імунна система людини покликана захищати організм від вірусів і бактерій, які провокують появу різних захворювань. На імунну систему впливає багато чинників, але послабити імунітет можуть і деякі звички людини, на які слід звернути особливу увагу, пишуть "Новини Ю".

Названо звички, які послаблюють імунітет

Названо звички, які послаблюють імунітет - фото з відкритих джерел

Вживання алкоголю

Надмірне вживання спиртних напоїв послаблює імунітет, що підтверджують багато досліджень. У Національному центрі біотехнологічної інформації відзначили, що алкоголь не тільки погіршує здатність організму захищатися від зовнішніх інфекцій, а й призводить до системного запалення й ушкодження деяких органів.

Недостача сну

Дослідження свідчать про те, що люди, які не досипають, мають велику ймовірність підхопити вірус після контакту з хворою людиною. Крім того, недолік сну впливає і на швидкість одужання. За даними фахівців клініки Майо, тривале недосипання збільшує ризик ожиріння, діабету і захворювань серцево-судинної системи.

Стрес

Через постійний стрес в організмі виробляється більше гормону кортизолу, який негативно впливає на імунну систему. В Американському онкологічному співтоваристві вважають, що люди, які перебувають в постійному стресі, більш схильні до вірусних інфекцій, а також застуд.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що захоплення солоною їжею не проходить безслідно для організму, і в першу чергу, це негативно відбивається на серцево-судинній системі. Але нещодавнє дослідження вчених із Німеччини довело, що сіль здатна пригнічувати імунітет. Кілька років тому експерти встановили, що підвищений рівень солі в крові негативно відбивається на функції моноцитів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини