Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо вправу, яка швидко покращує роботу мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо вправу, яка швидко покращує роботу мозку

Неврологи розповіли, яке проста вправа допомагає поліпшити роботу мозку

23 квітня 2021, 10:25
Поділіться публікацією:

Всі добре знають, що фізична активність — запорука здоров'я, тому що вона зміцнює опорно-руховий апарат, розвиває нервову систему, а також покращує роботу серця і судин, і як виявилося, допомагає поліпшити роботу мозку. Але яка вправа є найефективнішою?

Названо вправу, яка швидко покращує роботу мозку

Як поліпшити роботу мозку (фото з відкритих джерел)

Неврологи в ході дослідження з'ясували, що на діяльність мозку дуже добре впливає біг, особливо з обтяженням, він направляє сигнали, які мають вирішальне значення для виробництва здорових нервових клітин.

Ще одне дослідження, проведене у 2015 році за участю понад 300 жінок-близнюків з різною фізичною підготовкою, показало, що міцні ноги зменшують інтенсивність вікових когнітивних порушень.

Фахівці рекомендують вибирати біг по сходах, щоб зміцнити м'язи та різні системи організму. Такі аеробні навантаження будуть найбільш ефективні для мозку, оскільки збільшують частоту серцевих скорочень, а значить, перекачують більше кисню до центру.

Неврологи кажуть, що будь-яка тривалість пробіжки є ефективною для здоров'я мозку і поліпшення його когнітивних функцій. Тому конкретний час має встановлюватися відповідно до ваших можливостей, рівня підготовки та звичок.

Нагадаємо, що постійна втома і стрес можуть призвести до того, що мозок починає погано справлятися зі своїми функціями. Для того, щоб поліпшити його активність, необов'язково приймати ноотропи або "розумні" лікарські препарати. Експерти радять включити у свій раціон кілька напоїв, які стимулюють мозкову діяльність.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти є гіршими для роботи мозку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини