Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять напоїв, які стимулюють роботу мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять напоїв, які стимулюють роботу мозку

Ці напої допомагають отримати прилив бадьорості та енергії

5 квітня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Постійна втома і стрес можуть призвести до того, що мозок починає погано справлятися зі своїми функціями. Для того, щоб поліпшити його активність, необов'язково приймати ноотропи або "розумні" препарати. Експерти радять включити до свого раціону кілька напоїв, які стимулюють мозкову діяльність.

П'ять напоїв, які стимулюють роботу мозку

Які напої покращують роботу мозку (фото з відкритих джерел)

Кава

Кава містить кофеїн, який підсилює і регулює процеси збудження в корі головного мозку. Також з його допомогою поліпшується концентрація уваги, пам'ять і реакція. Однак не варто забувати, що в день рекомендується випивати не більше 3 чашок кави, інакше можуть виникнути проблеми з організмом.

Зелений чай

Попри те, що в зеленому чаї міститься менше кофеїну, ніж у каві, він також може похвалитися ефектом, який бадьорить. Дослідники говорять, що зелений чай може поліпшити увагу і здійснити цілющий вплив на мозок.

Комбуча

Головна перевага цього ферментованого напою полягає у тому, що з нього в кишківник потрапляють корисні бактерії — пробіотики. Теоретично поліпшити стан здоров'я кишківника та роботу головного мозку можна через вісь кишківник-мозок — двосторонню лінію зв'язку.

Сік чорниці

Чорниця багата рослинними поліфенолами, які можуть поліпшити роботу мозку. За це багато в чому відповідальні антоціани — антиоксиданти, які містить і чорничний сік.

Буряковий сік

Буряк багатий нітратами, які організм використовує для насичення клітин киснем і поліпшення кровотоку. Цей процес важливий для нормалізації роботи мозку і його відділів, відповідальних за мову, навчання і прийняття складних рішень.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які поєднання продуктів шкідливі для мозку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини