Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо шокуючі наслідки сидячого способу життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо шокуючі наслідки сидячого способу життя

Експерти розповіли, які серйозні проблеми зі здоров'ям може викликати сидячий спосіб життя

29 квітня 2021, 10:05
Поділіться публікацією:

Малорухливий спосіб життя, або гіподинамія — явище XXI століття, заручником якого стали багато людей. Але, на жаль, не всі усвідомлюють, наскільки він може сильно зашкодити здоров'ю. Вчені розповіли, якими наслідками він загрожує.

Названо шокуючі наслідки сидячого способу життя

Сидячий спосіб життя (фото з відкритих джерел)

Біль у спині

Експерти відзначають, що малорухливий спосіб життя, в першу чергу, призводить до втрати постави та болю в області спини. А все через посилене навантаження на хребет і шию. Постійне перебування в сутулості  може викликати розтягнення спинних зв'язок і збільшити напругу хребетних дисків.

Підвищення рівня тривоги

Дослідники з'ясували, що через тривале сидіння люди починають все частіше стикатися з підвищеним рівнем тривожності. Це провокували порушення сну й уповільнювало обмінні процеси в організмі.

Зниження уваги

Вчені також визначили, що малорухливий спосіб життя знижує концентрацію уваги. Такі висновки були зроблені на основі аналізу стану близько 100 добровольців за тиждень.

Збільшення ваги

При сидячому способі життя, людина не спалює калорії, а тільки їх додає, тому можуть з'явитися проблеми із зайвою вагою, яка провокує й інші неприємні наслідки.

Підвищення ризику тромбоутворення

Дослідники відзначили, що тривале сидіння може стати причиною появи тромбозу глибоких вен (ТГВ). У венах починає з'являтися згусток, який переміщується безпосередньо ближче до серця і легенів, створюючи легеневу емболію.

Нагадаємо, що довга робота за комп'ютером погано впливає на весь організм, а не тільки на хребет і очі. І якщо вчасно про це не задуматися, то це може бути загрожує появою серйозних захворювань.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські дієтологи поділилися порадами, які допоможуть людям, які ведуть малорухливий спосіб життя, не тільки позбутися від зайвих кілограмів, але і відчути себе краще.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини