Головна Новини Здоров'я наше тіло Як компенсувати шкоду від сидячого способу життя: відповідають вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Як компенсувати шкоду від сидячого способу життя: відповідають вчені

Було проведено не одне наукове дослідження

26 листопада 2020, 16:28
Поділіться публікацією:

Всім нам добре відомо, що довга робота за комп'ютером погано впливає на весь наш організм, а не тільки на хребет і очі. І якщо вчасно про це не задуматися, то це може призвести до появи серйозних захворювань (від діабету і серцево-судинних до раку кишківника). Але є ефективний спосіб, який допоможе виправити ситуацію.

Як компенсувати шкоду від сидячого способу життя: відповідають вчені

Як компенсувати шкоду від сидячого способу життя. Фото: unsplash

Так, вчені з'ясували, що якщо ваш робочий день проходить за комп'ютером, то потрібно займатися не менше 30-40 хвилин щодня. Фахівцям довелося провести ряд досліджень, в яких взяло участь 44 370 осіб з чотирьох різних країн. Всі учасники протягом наукового експерименту носили фітнес-трекери.

Також експерти відзначили, що ці 30-40 хвилин фізичної активності повинні бути максимально насиченими. Наприклад, відмінно підійде біг або їзда на велосипеді. Якщо людина регулярно буде знаходити для цього час, то вся шкода від сидячої роботи зводиться до мінімуму.

Всесвітня Організація Охорони Здоров'я (ВООЗ) також опублікувала доповідь про фізичну активність і сидячий спосіб життя. У новому документі говориться, що необхідно 150 — 300 хвилин помірної інтенсивності або 75 — 150 хвилин інтенсивної фізичної активності кожного тижня для боротьби з наслідками сидячого способу життя.

Раніше видання "Коментарі" розповідало про лайфхаки, які допоможуть відірвати голову від подушки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини