Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо п'ять швидких способів оцінити стан свого здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо п'ять швидких способів оцінити стан свого здоров'я

Експерти розповіли, що за допомогою декількох тестів можна самостійно оцінити стан свого здоров'я

30 квітня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Оцінити загальний стан організму можна і самостійно, якщо не хочете звертатися до лікарів. Експерти назвали кілька тестів, які можна виконати вдома і перевірити, чи все гаразд у вас зі здоров'ям.

Названо п'ять швидких способів оцінити стан свого здоров'я

Як швидко оцінити своє здоров'я (фото з відкритих джерел)

Кола під очима

Ця проблема досить поширена. Темні кола під очима можуть з'явитися з трьох причин. Перша — недолік сну і стреси, друга — з віком шкіра стає тоншою і прозорішою, а значить судини, розташовані під нею, стають помітнішими. І третя — судини спочатку можуть бути розташовані дуже близько до поверхні шкіри. Якщо темні кола з'явилися раптово — це може ще бути симптом алергії. Припухла шкіра може свідчити про те, що в організмі порушений висновок рідини, тому варто переглянути свій раціон.

Тест на гнучкість

Сядьте на підлогу, витягніть ноги та спробуйте дістати руками до кінчиків пальців на ногах. Чим легше вам це буде зробити, тим в кращій формі ваше тіло. Якщо хочете поліпшити свою гнучкість, тоді займіться пілатесом або плаванням. І приділяйте кожен день фізичній активності мінімум 30 хвилин, щоб підвищити тонус м'язів.

Перевірте рівень холестерину

Подивіться на свої очі. Експерти кажуть, що тонка біла лінія навколо зіниці може свідчити про підвищений рівень холестерину в крові. Ще один тривожний знак — невеликі жовтуваті цятки на повіках або навколо ока.

Оцініть стан своїх нігтів

За нігтями також можна багато чого довідатися про свій організм. Наприклад, розшарування нігтів може вказувати на дефіцит кальцію в організмі, а блідість нігтів — на недолік заліза. Почервоніння і припухлість шкірки навколо нігтя свідчить про інфекцію, яка проникла через ранки або тріщини.

Десни

Огляньте уважно свої ясна, якщо вони червоні та починають кровоточити при легкому натисканні або чищенні зубів — це може вказувати на серйозні проблеми. Річ у тому, що бактерії з пошкоджених ясен потрапляють в кров і потім розносяться по всьому організму. Останні дослідження довели навіть взаємозв'язок між захворюваннями ясен і серцевими нападами.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що надмірна гігієна шкодить здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини