Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Вино, як і будь-який алкогольний напій, може нашкодити організму, особливо, якщо вживати його регулярно та у надмірній кількості. Хоча деякі дослідження показують, що помірне вживання вина може мати певні переваги для здоров'я, важливо розуміти, які органи страждають найбільше від його впливу.
Ілюстративне фото
Печінка є головним органом, який відповідає за метаболізм алкоголю. Регулярне та надмірне вживання вина може призвести до:
Жирової хвороби печінки
Алкогольного гепатиту
Цирозу печінки
Раку печінки
Алкоголь може впливати на функцію мозку, викликаючи:
Порушення пам'яті та концентрації
Погіршення координації рухів
Зміни настрою та поведінки
Алкогольну деменцію
Хоча деякі дослідження показують, що помірне вживання червоного вина може мати певні переваги для серця, надмірне вживання може призвести до:
Кардіоміопатії (захворювання серцевого м'яза)
Аритмії (порушення серцевого ритму)
Підвищення артеріального тиску
Інсульту
Вино може подразнювати слизову оболонку шлунково-кишкового тракту, викликаючи:
Гастрит
Виразку шлунка та дванадцятипалої кишки
Панкреатит
Рак шлунково-кишкового тракту
Алкоголь має сечогінну дію, що може призвести до зневоднення та порушення функції нирок.
Регулярне вживання вина може послабити імунну систему, що робить організм більш вразливим до інфекцій.
Вчені вказують на додаткові фактори ризику при вживанні вина, серед них:
Кількість вживаного вина
Частота вживання вина
Генетична схильність
Стать (жінки більш вразливі до впливу алкоголю)
Наявність хронічних захворювань
Нагадаємо, портал “Коментарі” писав, скільки алкоголю можна вживати щодня без шкоди для здоров'я.
Новини