Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо нетипові симптоми серцевого нападу: їх можна не помітити
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо нетипові симптоми серцевого нападу: їх можна не помітити

Про ризики серцевого нападу сигналізують не тільки класичні симптоми

29 січня 2021, 14:43
Поділіться публікацією:

Попереджати про серцевий напад можуть не тільки класичні симптоми, але і інші ознаки, які можуть бути менш помітними. Британський лікар Алка Патель заявив, що біль в животі і нудота теж можуть говорити про можливу небезпеку. Про це пише Express.

Названо нетипові симптоми серцевого нападу: їх можна не помітити

Названо нетипові симптоми серцевого нападу. Фото: levita-med

За словами фахівця, біль в грудях вважається основною ознакою серцевого нападу через розташування серцевого м'яза. Однак варто враховувати й інші фактори, які виявилися не менш важливими.

Одним з таких тривожних дзвінків може стати стан, який зазвичай виникає при шлунковій інфекції. У момент інфаркту відбувається роздратування довгого блукаючого нерва, який йде в кишечник, і з'єднання з міокардом. Подібний процес і є причиною появи "травної" симптоматики.

"Якщо у вас виникає незрозуміла блювота або постійна нудота, особливо при фізичних навантаженнях, це може бути тривожним сигналом. Коли серце вмирає через брак кисню, пошкоджена тканина виділяє ряд метаболітів, включаючи молочну кислоту, яка стимулює нервові волокна, викликають нудоту і блювоту", — пояснив експерт.

Крім того, існує ще один "нетипова" ознака — сильна пітливість (підвищене потовиділення вночі). Це є свідченням сильного навантаження на серце, яке старанно працює, щоб перекачувати кров через вузькі, забиті бляшками артерії.

Як повідомляло видання "Коментарі", звички, які руйнують серце. У самого важливого органу в нашому тілі не буває вихідних або відпустки, тому порушення правильної роботи серця негативно позначається і на всіх інших процесах. Дослідження, яке було опубліковано в в Annals of Internal Medicine, показало від яких звичок краще відмовитися, щоб зберегти серце здоровим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини