Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо напій, який знижує артеріальний тиск
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо напій, який знижує артеріальний тиск

У більшості учасників експерименту зафіксували зниження артеріального тиску - в середньому на 3%

20 березня 2021, 13:04
Поділіться публікацією:

Дослідження, проведене японськими вченими, підтверджує, що вживання томатного соку може надавати гіпотензивний ефект за схильності до гіпертонії. Результати були оприлюднені в журналі Food Science and Nutrition, передає видання U-News.

Названо напій, який знижує артеріальний тиск

Названий напій, який знижує артеріальний тиск - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що фахівці, які представляють Токійський медуніверситет зробили висновок, що томатний сік корисний в боротьбі з гіпертонією, оскільки сприяє зниженню кров'яного тиску і рівня холестерину у людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями.

В ході дослідження, вчені провели експеримент, в якому взяло участь понад 480 осіб. У добровольців були симптоми передгіпертоніі або гіпертонії, і всі вони вживали томатний сік. Кількість вживаного напою було не обмежена, однак потрібно було пити його без солі.

В результаті у більшості учасників експерименту зафіксували зниження артеріального тиску — в середньому на 3%.

Вчені також зазначили, що побороти гіпертонію може допомогти вживання насоленого томатного соку. Фахівці порекомендували вживати напій в натуральному вигляді, адже додавання солі може надати протилежну дію.

Раніше портал "Коментарі", розповідав, що багато людей скаржаться на гіпертонію — підвищений тиск, який може виникнути з різних причин. Якщо проблема турбує часто, тоді краще звернутися до лікаря, якщо ж тиск піднімається періодично, то нормалізувати його допоможе кокосова вода. У ній високий вміст калію. Також вона покращує обмін речовин, очищає організм від шлаків і токсинів, а ще благотворно впливає на серцево-судинну систему.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини