Головна Новини Здоров'я наше тіло Названі частини тіла, які людина більше не використовує
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі частини тіла, які людина більше не використовує

Ці частини тіла втратили функціональність мільйони років тому

15 березня 2021, 10:45
Поділіться публікацією:

В процесі еволюції змінювався вигляд людини, її звички й навіть будова організму, тому не дивно, що деякі частини тіла за мільйони років утратили свою потребу. Про що йде мова?

Названі частини тіла, які людина більше не використовує

які частини тіла людина більше не використовує (фото з відкритих джерел)

Довгий долонний м'яз

Якщо ви з'єднаєте великий палець з мізинцем і зігнете руку в зап'ясті, то побачите м'яз (хоча він є не у всіх). Його відносять до рудиментів людського тіла. За допомогою цього м'язу можна хапатися за гілки й спритно лазити по деревах, і саме завдяки йому у мавп так добре сформовані чіпкі кінцівки. А ось в людському організмі він втратив свою актуальність ще понад 3 мільйони років тому.

Названі частини тіла, які людина більше не використовує - фото 2

Горбок Дарвіна

Це рудиментарне утворення, невеликий горбок на витку вушної раковини людини й деяких мавп. Хоча подібна структура зустрічається не у всіх людей. Названо цей горбок на честь натураліста, тому що він першим згадав його у своїй роботі. Людям він не приносить ніякої користі, оскільки давно втратив свою функціональність, а ось приматам він допомагає ворушити вухами й повертати їх в сторону звуку. Дослідники з'ясували, що горбок Дарвіна найчастіше зустрічається серед індійців.

Названі частини тіла, які людина більше не використовує - фото 3

Третє віко

Це прозора або напівпрозора повіка, яка є у деяких тварин і дозволяє їм захищати очі або зволожувати їх без втрати видимості. У людини залишки цієї повіки знаходяться у внутрішньому куточку ока. Кілька мільйонів років тому люди користувалися цією перетинкою, щоб захищати очі від пилу і вітру. Але дослідники вважають, що і зараз третя повіка виконує важливі функції: зволожує очі та допомагає їм ефективно рухатися.

Названі частини тіла, які людина більше не використовує - фото 4

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, за які органи "відповідає" кожен палець на руці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини