Головна Новини Здоров'я наше тіло Найнебезпечніші поєднання з алкоголем: яку загрозу вони несуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Найнебезпечніші поєднання з алкоголем: яку загрозу вони несуть

Що категорично заборонено поєднувати з алкоголем

сьогодні, 06:25
Поділіться публікацією:

Алкоголь часто сприймається як невід'ємна частина соціальних заходів і відпочинку, однак не всі розуміють, що його поєднання з іншими речовинами може призвести до серйозних негативних наслідків для здоров'я. Вживання алкоголю в комбінації з деякими ліками, наркотиками або іншими продуктами може бути вкрай небезпечним і навіть смертельним, повідомляє портал “Коментарі”. 

Найнебезпечніші поєднання з алкоголем: яку загрозу вони несуть

Ілюстративне фото

Одним з найнебезпечніших поєднань є алкоголь та ліки. За даними NIAAA, поєднання алкоголю з певними медикаментами може призвести до серйозних побічних ефектів, таких як нудота, блювання, головний біль, сонливість, втрата координації, внутрішні кровотечі, серцеві проблеми та утруднене дихання. Наприклад, поєднання алкоголю з седативними препаратами або опіоїдами може бути смертельним через ризик передозування.

Поєднання алкоголю з наркотиками також є надзвичайно небезпечним. ВООЗ зазначає, що вживання алкоголю разом з іншими наркотиками може збільшити ризик передозування, травм, насильства. Крім того, алкоголь може посилювати токсичність наркотиків, що збільшує ризик серйозних ускладнень для здоров'я.

Ще одним небезпечним поєднанням є алкоголь та енергетичні напої. Енергетичні напої містять високі дози кофеїну, який може маскувати депресивний ефект алкоголю, змушуючи людину відчувати себе менш сп'янілою, ніж вона є насправді. Це може призвести до надмірного вживання алкоголю та підвищеного ризику алкогольного отруєння.

Поєднання алкоголю з різними речовинами — це ризик, який може мати серйозні наслідки для здоров'я та навіть життя. 

Раніше портал “Коментарі” повідомляв про вплив алкоголю на організм в різному віці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини