Головна Новини Здоров'я наше тіло Навіщо людині сняться сни і чому вони не завжди запам'ятовуються
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо людині сняться сни і чому вони не завжди запам'ятовуються

Трохи більше 10 відсотків свого життя ми бачимо сновидіння

12 листопада 2020, 01:30 comments1038
Поділіться публікацією:

Іноді сон може здатися нам віщим, а іноді якимось зовсім незрозумілим. Так для чого потрібні сни і чому так часто ми не можемо згадати їх вранці?

Навіщо людині сняться сни і чому вони не завжди запам'ятовуються

Навіщо людині сняться сни і чому вони не завжди запам'ятовуються. Фото: unsplash

Якщо вірити науковим дослідженням, то близько 8 років з 70 ми бачимо сновидіння. Але, як виявилося, сни — це не тільки наш минулий досвід чи яскраві спогади, але також цей процес життєво важливий для роботи нашого мозку. Саме уві сні починає працювати зорова кора, щоб потім її ресурсами змогли "скористатися" інші області нашого мозку.

Також вчені заявили, що в більшості випадків люди бачать сни, коли настає швидка фаза — системи організму починають "включатися" і мозок готується до пробудження. Але з віком фаза швидкого сну значно скорочується, тому літні люди бачать сни досить рідко.

Варто зазначити, що фаза швидкого сну повторюється кожні 100 хвилин. А щоб запам'ятовувати свої сни, то ваш сон повинен бути якісним і здоровим.

Побачити сни також можна і в фазі повільного сну, але такі сновидіння зазвичай більш розмиті і ймовірність того, що ви його згадаєте, дуже мала.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки сплять багаті і бідні люди. Вчені провели спеціальне опитування, в якому взяли участь понад 140 тисяч людей. Вони з'ясували, що 55 відсотків населення, які мають скромний достаток, сплять по 7-8 годин на добу. А люди, у яких хороше матеріальне становище, можуть дозволити собі поспати ще довше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини