Головна Новини Здоров'я наше тіло Наслідки війни: в Україні підготували близько 10 тисяч лікарів, котрі допомагатимуть подолати психологічні проблеми, - МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки війни: в Україні підготували близько 10 тисяч лікарів, котрі допомагатимуть подолати психологічні проблеми, - МОЗ

Понад 15 мільйонів українців через війну з Росією потребуватимуть психологічної підтримки та психосоціальної допомоги

12 травня 2023, 11:40
Поділіться публікацією:

Про це в Телеефірі заявила директорка Департаменту медичних послуг Міністерства охорони здоров'я Олександра Машкевич, пишуть "Коментарі".

Наслідки війни: в Україні підготували близько 10 тисяч лікарів, котрі допомагатимуть подолати психологічні проблеми, - МОЗ

Олександра Машкевич. Фото з відкритих джерел

За її словами, близько 10 тисяч медиків первинної ланки в країні,  пройшли навчання від Всесвітньої організації охорони здоров’я спільно з Міністерством охорони здоров'я. Ці лікарі уже готові до надання допомоги українцям.

"Будь-яка людина, яка відчуває тривожність, певні зміни в своїй поведінці, може звернутися до цих лікарів та отримати першочерговий скринінг свого ментального здоров’я. Це робиться, щоб виявити більш глибинні проблеми і вчасно зреагувати на те, що людина може потребувати більш спеціалізованої медичної допомоги", — додала вона.

Як зауважує Машкевич, нажаль психологічні проблеми, спричинені війною,  можуть торкнутися усіх груп українського населення.

"Звичайно, ми, як Міністерство охорони здоров’я, не можемо поділити всіх на соціальні групи, ми розуміємо, що і діти, і ветерани, військовослужбовці та їхні сім’ї, люди, які повернулися з полону, всі потребуватимуть надання цієї послуги", — сказала вона.

Разом з тим, директорка Департаменту медичних послуг Міністерства охорони здоров’я, нагадала і про підготовку програми психосоціальної підтримки, яку можна отримати в закладах первинної ланки медичної допомоги. Її реалізацією займається перша леді Олена Зеленська, за підтримки МОЗ та уряду. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Вперше в історії української медицини: у Львові провели унікальну операцію й врятували одразу чотирьох людей Історична подія у стінах однієї лікарні: вперше в Україні виконали успішну трансплантацію одразу двох органів одному пацієнтові: підшлункова залоза-нирка. Й одномоментно пересадили легені, серце й печінку ще трьом людям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини