Головна Новини Здоров'я наше тіло Про які хвороби може сигналізувати прискорений пульс
commentss НОВИНИ Всі новини

Про які хвороби може сигналізувати прискорений пульс

Лікар Олександр М'ясников розповів, на які захворювання вказує прискорений пульс і що з цим робити

7 квітня 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

Пульс людини — важливий діагностичний показник здоров'я. Прискорене серцебиття (тахікардія) може свідчити про різні захворювання, які не можна залишати без уваги.

Про які хвороби може сигналізувати прискорений пульс

Про які захворювання свідчить прискорений пульс (фото з відкритих джерел)

Вважається, що в стані спокою нормальний пульс середньостатистичної здорової людини становить від 65 до 85 ударів за хвилину (ця цифра залежить від віку і стану здоров'я), а ось 90 ударів сміливо можна вважати прискореним серцебиттям.

Лікар Олександр М'ясников розповів, що високий пульс може сигналізувати про розвиток хвороб. Насамперед необхідно перевірити стан щитоподібної залози. Для цього варто здати аналіз крові на ТТГ (тиреотропний гормон). Якщо з цим органом все добре, тоді причина може бути в анемії (знижений рівень еритроцитів у крові). За словами лікаря, в такій ситуації організм намагається заповнити дефіцит кисню внаслідок прискореного пульсу.

Ще однією причиною, яка, на думку фахівця, може викликати прискорене серцебиття, є постійний стрес, нервові зриви, підвищена тривожність. У таких випадках необхідно розібратися, чому виникають такі стани, та пропити курс заспокійливих таблеток чи пройти терапію.

Нагадаємо, фахівці зі Швеції провели масштабне дослідження і визначили, який пульс у стані спокою вважається найнебезпечнішим для життя людини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що для мінімізації ризику розвитку серцево-судинних захворювань важливо не лише включити в раціон корисні для цієї системи продукти, а й відмовитися від особливо шкідливої їжі, яка її навантажує. Що входить до цього списку, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини