Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Які продукти шкодять здоров'ю серця / Фото: uknews.pl
Червоне м'ясо
Дослідники довели, що регулярне вживання червоного м'яса призводить до проблем з серцем, зокрема підвищує ризик інфаркту та інсульту. Зрідка дозволити собі соковитий стейк, звичайно, можна, але робити це частиною повсякденного життя не варто.
Соуси
Експерти кажуть, що різні соуси та заправки до салатів, які можна знайти в супермаркеті на будь-який смак, варто повністю виключити з раціону. У їх складі багато цукру, консервантів, барвників та трансжирів, а це не тільки зайві кілограми, але і додаткове навантаження на серцево-судинну систему.
Рослинне молоко зі смаковими добавками
Бананове або шоколадне соєве молоко користується у покупців величезним попитом, проте фахівці рішуче налаштовані проти нього. Добавки, як правило, містять пристойну кількість цукру, консервантів і барвників, які значно збільшують калорійність напою і являють собою підвищений ризик для серцево-судинної системи.
Фруктові смузі
Попри те, що смузі давно вписалися в ряди пп-продуктів, дієтологи рекомендують ставитися до них з крайньою обережністю. Фруктові смузі — справжня цукрова бомба, тому сприймати їх варто швидше, як десерт, ніж як блюдо для щоденного раціону.
Консервовані овочі
Варто зазначити, що не всі консервовані продукти шкідливі для організму, просто до їх вибору варто підходити дуже уважно. Не варто купувати продукти, консервовані в олії або з додаванням великої кількості солі. Завжди читайте склад, щоб уникнути непотрібного навантаження на серце і судини.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що медики назвали найкорисніший овоч для серця і нирок.
Новини