Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів, які не йдуть на користь здоров'ю серця
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів, які не йдуть на користь здоров'ю серця

Неправильне харчування може привести до захворювань серця

4 квітня 2021, 22:00
Поділіться публікацією:
Щоб мінімізувати ризик розвитку серцево-судинних захворювань, важливо не тільки включити в раціон корисні для цієї системи продукти, а й відмовитися від особливо шкідливої їжі, яка її навантажує. Що входить в цей список?

П'ять продуктів, які не йдуть на користь здоров'ю серця

Які продукти шкодять здоров'ю серця / Фото: uknews.pl

Червоне м'ясо

Дослідники довели, що регулярне вживання червоного м'яса призводить до проблем з серцем, зокрема підвищує ризик інфаркту та інсульту. Зрідка дозволити собі соковитий стейк, звичайно, можна, але робити це частиною повсякденного життя не варто.

Соуси

Експерти кажуть, що різні соуси та заправки до салатів, які можна знайти в супермаркеті на будь-який смак, варто повністю виключити з раціону. У їх складі багато цукру, консервантів, барвників та трансжирів, а це не тільки зайві кілограми, але і додаткове навантаження на серцево-судинну систему.

Рослинне молоко зі смаковими добавками

Бананове або шоколадне соєве молоко користується у покупців величезним попитом, проте фахівці рішуче налаштовані проти нього. Добавки, як правило, містять пристойну кількість цукру, консервантів і барвників, які значно збільшують калорійність напою і являють собою підвищений ризик для серцево-судинної системи.

Фруктові смузі

Попри те, що смузі давно вписалися в ряди пп-продуктів, дієтологи рекомендують ставитися до них з крайньою обережністю. Фруктові смузі — справжня цукрова бомба, тому сприймати їх варто швидше, як десерт, ніж як блюдо для щоденного раціону.

Консервовані овочі

Варто зазначити, що не всі консервовані продукти шкідливі для організму, просто до їх вибору варто підходити дуже уважно. Не варто купувати продукти, консервовані в олії або з додаванням великої кількості солі. Завжди читайте склад, щоб уникнути непотрібного навантаження на серце і судини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що медики назвали найкорисніший овоч для серця і нирок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини