Головна Новини Здоров'я наше тіло На Україну насувається дводенна магнітна буря: названо дату
commentss НОВИНИ Всі новини

На Україну насувається дводенна магнітна буря: названо дату

Навіть мінімальна сонячна активність може позначитися на здоров'ї людини

26 вересня 2021, 12:36
Поділіться публікацією:

У неділю, 26 вересня, в Україні очікується невелике підвищення активності Сонця, а у вівторок, 28 вересня, метеозалежним українцям слід підготуватися до дводенної магнітної бурі потужністю у 5 балів. Про це пише УНІАН.

На Україну насувається дводенна магнітна буря: названо дату

Магнітні бурі - фото з відкритих джерел

Магнітними бурями називають процеси зміни магнітного поля планети, які викликають сонячні спалахи. Вони здатні чинити негативний вплив не тільки на роботу систем зв'язку, а ще й на стан людини. Навіть мінімальна активність може позначитися на здоров'ї людини.

У такі дні метеозалежним, вагітним, літнім, а також людям з хронічними захворюваннями, варто з більшою уважністю поставитися до самопочуття. Магнітні бурі здатні викликати головні болі та запаморочення, нудоту, скачки артеріального тиску, безсоння і часом біль в області серця.

Для того, щоб магнітні бурі надали найменший вплив на організм, необхідно дотримуватися кількох рекомендацій. Зокрема, відмовитися від вживання кави та спиртного, дотримуватися часу сну (не менше 8 годин), стежити за харчуванням (виключити смажену і жирну їжу), а також проводити більше часу на вулиці.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що вчені попередили про небезпеку парацетамолу. Згідно з результатами дослідження, опублікованого на порталі Nature Reviews Endocrinology, приймання парацетамолу в період вагітності може нести загрозу для нормального розвитку дитини в утробі. Вчені зазначили, що механізм дії парацетамолу ще не вивчений повністю, тому дослідники закликали жінок під час вагітності проводити консультації з медиками, перш ніж приймати будь-які ліки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини