Головна Новини Здоров'я наше тіло На скільки років може продовжити життя відмова від куріння
commentss НОВИНИ Всі новини

На скільки років може продовжити життя відмова від куріння

Голландські кардіологи з'ясували, на скільки років відмова від куріння здатна збільшити тривалість життя

20 квітня 2022, 00:30
Поділіться публікацією:

Мабуть, куріння негативно відбивається на стані всього організму. Але ця звичка викликає настільки сильну залежність, що багато людей не в змозі від неї відмовитись. Але докласти зусиль слід, оскільки відмова від куріння може збільшити тривалість життя.

На скільки років може продовжити життя відмова від куріння

Відмова від куріння (фото з відкритих джерел)

Голландські кардіологи в ході дослідження проаналізували дані близько 1000 курців, які мали проблеми із серцем віком від 45 років. Усі вони курили щонайменше 6 місяців після перенесеного інфаркту чи хірургічного втручання. Вони склали звіт, в якому підрахували, на скільки років відмова від куріння здатна збільшити тривалість життя.

Лікар Тінка Ван Трієр зазначила, що відмова від шкідливої звички володіє таким самим ефектом, як приймання 3 препаратів для запобігання нападам та інсультам у тих сердечників, які вже перенесли операцію.

Результати показали, що відмова від куріння може продовжити життя людині на 5 років. Навіть якщо людина, яка курить, перенесла інфаркт, відмова від цигарок дозволить їй прожити довше тих, хто продовжує цим займатися.

Варто знати, що у складі тютюнового диму міститься понад 7 тисяч хімічних речовин, які негативно позначаються на стані кровоносних судин. Зокрема, нікотин, який викликає звикання, може збільшувати серцеві скорочення та підвищувати артеріальний тиск.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що пасивне куріння – серйозна загроза для здоров'я, бо воно, як і звичайне, стає причиною розвитку багатьох захворювань. Вчені, ґрунтуючись на результатах свого дослідження, розповіли, чим загрожує вдихання повітря з продуктами куріння інших людей, які містяться в ньому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини