Головна Новини Здоров'я наше тіло Медики розповіли, які хвороби викликає пасивне куріння
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли, які хвороби викликає пасивне куріння

Дослідники розповіли, які проблеми зі здоров'ям може викликати пасивне куріння

29 квітня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Пасивне куріння — серйозна загроза для здоров'я, тому що воно, як і звичайне стає причиною розвитку багатьох захворювань. Вчені, ґрунтуючись на результатах свого дослідження, розповіли, чим загрожує вдихання повітря, в якому є  продукти куріння інших людей.

Медики розповіли, які хвороби викликає пасивне куріння

Пасивне куріння (фото з відкритих джерел)

Експерти з'ясували, що у людей, які регулярно піддаються пасивному курінню, підвищується ризик розвитку онкологічних захворювань, зокрема раку порожнини рота на 50%. Вчені говорять, що кожна п'ята смерть від онкології у світі пов'язана з тютюновим димом, і ці дані стосуються не тільки людей, які курять регулярно.

В ході дослідження, яке охопило 192 країн, фахівці встановили, що протягом року пасивному курінню піддавалися: 33% чоловіків, які не палять, 35% жінок і 40% дітей.

До цього вчені говорили, що пасивне куріння може спровокувати деякі захворювання, і найсерйозніше з них — рак легенів. А ось дані щодо розвитку раку порожнини рота ставилися під сумнів. Однак, дослідникам все ж вдалося довести, що зв'язок існує і вдихання чужого тютюнового диму може серйозно нашкодити здоров'ю.

Нагадаємо, багато людей намагаються позбутися від такої згубної звички, як куріння, але це завдання не з легких. Німецькі фахівці кажуть, що побороти тягу до паління можна за допомогою звичайного овочу. Якого саме?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що сигарети мають негативний вплив і на сексуальне життя. Куріння безпосередньо впливає на рівень тестостерону у чоловіків — гормону, який регулює сексуальне бажання. А також нікотин та інші шкідливі хімічні сполуки, якими багаті тютюнові вироби, шкодять нашій витривалості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини